2018. augusztus 12., vasárnap

Arms Open II. (Bucky Barnes)


Sziasztok! Ez a történet is újfent csak egy részes lett volna, de kedves Niki barátnőm olyasfajta reakciót írt nekem az első rész után, ami arra sarkallott, hogy írjak neki egy második részt is! Remélem tetszeni fog! Jó olvasást! Üdv, Dorka

Szereplők? A lány x Bucky Barnes (+ további Bosszúállók is néhány pillanat erejéig)

Előzmény? I. rész

Szavak száma? 2328

Újabb napok teltek el, de a valódi idő teltére még mindig immunis voltam. A napjaimban egyetlen egy fix dolog volt. Bucky. Ha akartam, ha nem Ő mindig ott volt velem, legalábbis ahogy ideje engedte, s ha éppen nem valamiféle bevetésen voltak. Általában ezek is 1 max 2 napig tartottak, de amire most elmentek… az már egy hete tartott. Nem volt könnyű, s hangosan nem is mondtam ki – végülis kinek tettem volna – de hiányzott. Mármint tényleg hiányzott. Ha nem is teljes, de valamiféle emberikapcsolathoz egészen hasonlót alakítottam ki vele, s ha nem is lett kimondva rendesen, de ez egy út volt a gyógyuláshoz (amiben én amúgy még mindig nem tudtam hinni, egyszerűen nem).

Egyik lábamról a másikra helyeztem testsúlyomat, mint valami ideges tinédzser, s mindeközben végig az ajtóm előtt álltam, amihez csak éppen nem nyúltam, s éppen nem nyitottam ki. Nem tudtam kinyitni, egyszerűen nem ment. Igen… rossz álmaim hatására megtettem. Kétszer.
Kétszer ébredtem úgy rémálmaimból, hogyha nem találtam volna akkor magam mellé társaságot belehalok a fájdalomba, de ő ott volt, mindkét alkalommal.
Aggódni kezdtem, mert gyanús volt, hogy tényleg ennyi ideig legyenek oda.
Remegő kézzel nyúltam a kilincs után, s tudtam, ha nem jutok el legalább a szobájáig, hátha onnan ki tudok deríteni valamit, akkor minden bizonnyal felfal belülről az őrület. Hangokat hallottam a távoli helyiségekből, de egyik hang sem tartozott olyan emberhez, aki Bucky bevetésén lett volna. Úgy fordultam be pillanatokkal később szobájába, mintha csak betörő lettem volna, a mellkasomon pedig majdhogynem kiugrott a szívem. A szoba üres volt, napok óta érintetlen. Óvatos lépteket tettem benne, a lehető legtöbb információt begyűjteni ezzel. Kinyitva ruhásszekrényének ajtaját ugyanazon színek, különböző formákban lapultak előttem. Valamiért ösztönösen benyúltam egy bordó kapucnis darabért, majd mire észhez kaphattam már abban feküdtem ágyában a takarója alatt. Mintha ez a hely nyugtatóbb lenne, mint az én saját szobám. Nem tudom. Hosszú órák óta először sikerült elszenderednem.

Az aggódás mindenképpen kifáraszthatta a lelkem mellett a testem is, ugyanis tisztességesen kiütött formámból keltem úgy az ágyában fel, hogy hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok.
- Ne ijedj meg… de nem vagy egyedül! – hallottam meg egy hangot az ablak felől, s ekkor arra fordultam. Összerezzenve automatikusan kuporodtam össze az ágy támlájához, s visszafojtva lélegzetemet se levegőt nem vettem, de mozdulni se nagyon mozdultam. – Suri vagyok… - fordult kedvesen, de mégis kimérten felém a lány. - … Bucky mondta, hogy egy idő után lehet itt talállak majd. – jegyezte meg, s nem volt tolakodó, nem kérdezett semmit, egyszerűen csak barátságosan mosolygott rám.
- Ő… hol van? – egy pillanat alatt kiszáradt úgy a torkom, hogy ezt az apró kérdést is olyan fájdalmas volt hangszálaimnak megalkotni, hogy szemem is bekönnyezett tőle.
- A vártnál tovább húzódik el a bevetés. – felelte, majd tett egy lépést előre, de nem felém, mintha tudta volna magától, hogy ne közelítsen engem meg.
- Értem. – motyogtam magamban, de nem értettem, azt se igazán, hogy Bucky miért mesélt rólam neki, de valamilyen furcsa érzés hatására nem éreztem magam fenyegetve, mármint nem akartam kimenekülni azonnal a lány elől. Nem vetett rám fura pillantásokat, hangja is okosan volt kimért, s nem gyanúsan. – Bucky sokat mesélt rólad. – valahogyan ez a gondolatom szavak formáját is öltötte.
- Mert Bucky egy jó ember. – jegyezte meg abszolút őszinteséggel hangjában. – Vacsorázni készültem… s jól jönne a társaság. Lenne kedved csatlakozni? – tette fel a kérdését, visszafordulva már majdnem az ajtóból. – Behozhatom ide is… - még mielőtt feleltem volna bármit is, ajánlotta fel ezt az opciót. Némi hezitálás után, alig láthatóan bólintottam. Szemem sarkából láthattam, hogy haloványan elmosolyodott, majd eltűnt az ajtó mögött.
Ő volt a második ember a toronyban, akivel valamiféle beszélgetést folytattam. Nyilvánvalóan főként egyoldalú volt, de láthatólag ő ezt nem bánta, sőt a csendet is jól viselte. Talán ezért is kedvelhette őt ennyire Bucky, hiszen kora ellenére jóval érettebb volt, mint ebben a toronyban úgy az emberek 80%-a.

Éjszaka a saját ágyamban hajtottam álomra fejemet, vagyis legalábbis megpróbálkoztam valami olyasmivel, de valahogy sehogy sem értem el vágyamat.
Fogalmam sem volt mennyi lehetett az idő, amikor zajt hallottam az ajtóm felől, s mire afelé fordultam egy alak bújt be rajta. A félig párnába fordított fejemen is jól látszódott az, hogy elmosolyodtam, sőt őszintén megkönnyebbültem.
- Nem akartalak felkelteni. – mondta halkan, s a homályba burkolódzó szobában lépkedett ágyam felé, s én meg felülve párnáim között húzódtam annak szélére… hogy ő is elférjen.
- Nem igazán tudtam aludni. – ráztam meg fejemet, s a kapucnit szépen lassan levettem a fejemről.
- Anélkül, hogy beköszönjek én sem tudtam volna. – rázta meg a fejét, az ágyam szélénél állt meg némán. Alakjában volt valami furcsa, ahogy tartotta kezét… mintha tartott volna benne valamit. – Ami azt illeti… ezt csak reggel akartam neked odaadni, de… hoztam neked valamit. – mondta halkan, s ekkor kabátját kinyitva onnan egy aprócska éjfekete macska bújt elő, aki éppen annyira látszott fáradtnak, mint mi magunk. Akkorát ásított, hogy szinte leesett a feje.
- Bucky… - kaptam a számhoz, mire a kismacska gondolkodás nélkül ugrott ki Bucky karjából, rá az ágyamra, aminek ellenkező végében azonnal elhelyezkedni látszott.
- Egyszerűen nem tudtam ott hagyni. – jegyezte meg ajkába harapva.
- Ismered Stark ebben-a-toronyban-nincs-helye-állatoknak politikáját. – bukott ki hirtelen a számon, de a kismacska olyannyira aranyosan dorombolt már ekkor lábamnál, hogy nem tudtam nem mosolyogni… pedig soha életemben nem voltam egy nagy macskarajongó.
- Akkor miért engedni be Samet? – rázta fejét szemét forgatva.
- Idióta. – nevettem el magam.
- Szóval… ugye maradhat? – kérdezte egészen reménykedve.
- Abban az esetben… - nyeltem nagyot. - … ha te is maradsz. – s nem igazán akartam, hogy látszódjon rajtam az, hogy mennyire örültem jelenlétének, de kétlem, hogy el tudtam volna megkönnyebbült mosolyomat rejteni.
- Még lezuhanyozni sem volt időm… kedves. – jegyezte meg, s mivel eddig szinte teljes egészében arcára koncentráltam csak most vehettem észre, hogy tényleg bevetéses ruhájában volt.
- Nekem is van fürdőm. – billentettem oldalra fejemet mutatva az említett helyiségre.
- Tényleg szeretnéd, hogy itt maradjak? – kérdezte meg, s látszott arcán ahogy a boldogság mosolya elterül.
- Hiányoztál Bucky…
S ez volt az a mondat, ami a maradásra biztatta. Rám mosolyogva indult meg fürdőmbe, szinte a másodpercek töredéke alatt már egy egészen új emberként lépett ki annak ajtaján. Derekán mindössze csak egy törülköző volt, így felfedve előttem testét, s azon a megannyi zúzódást, amit most szerezhetett.
- Öhhm… nem hiszem, hogy van rám való ruhád. – vakarta meg zavarában tarkóját.
- Ennyire szörnyű volt a bevetés? – nem azzal foglalkoztam, hogy nem volt ruha rajta, hanem azzal, hogy szinte egész teste tele volt sebesülésekkel.
- Ugyan… ezek semmiségek. – rázta meg a fejét, de amikor hozzáért egy a mellkasán lévő sebhez láthatóan felszisszent, s én mindezt láttam, ha akarta, ha nem.
- Aha… persze. – bólogattam, s lábaim már ekkor a padlómon voltak feléje tartva. – Foglalj helyet Loki mellett… mindjárt jövök. – adtam ki számára az utasítást, majd ezúttal én voltam, aki eltűnt a mosdóban.
- Loki? – kérdezett vissza félig lenyűgözött, félig nem értem arckifejezéssel, de ekkor már legalább ágyam szélén ült.
- Muszáj volt neki nevet adni… s nézz rá. Olyan korom fekete, mint az a jó Isten! – billentettem oldalra, s már egy kézzel is igen eredményesen sikerült kinyitnom a kenőcsöt, amit hoztam sebeire.
- Ez alapján lehetett volna Szenecske is… vagy Kormoska, no de Loki? – nevette el magát, majd szépen elértem, hogy úgy forduljon oldalra, hogy teste enyémmel legyen szembe, s hogy elérhessem mellkasán lévő karcolásokat.
- Ezek segítenek majd a gyógyulásban. – motyogtam halkan, s csakis arra koncentráltam, hogy óvatosan bekenjen minden sérülését, s még véletlenül sem arra, hogy mennyire tökéletesen van kidolgozva testének minden négyzetcentimétere. – Nekem is segítettek… - tettem hozzá halkan, s ekkor ahogy felemeltem tekintetemet az övével találkoztam össze oly közelségben, hogy arcunk szinte eggyé olvadt.
- Jól áll a pulóverem… - most jegyezte meg először eme tényt miszerint nála jártam úgymond lopni.
- Aggódtam érted. – bukott ki a számon, s úgy látszik mellette nem tudtam eljátszani azt, hogy bármit is meggondolva mondjak ki. Mellette valahogy nem volt erre szükségem.
- Tényleg? – kérdezett vissza, mintha nem értette volna elsőként kijelentésemet.
- Ühüm. – bólintottam ajkaimat beharapva, lesütve szemeimet. – Azt hittem, hogy sose tértek vissza… - folytattam, s hogy eltereljem kicsikét figyelmemet a csodakenőcsöt kezdtem összecsomagolni, s pakoltam azt ügyesen az éjjeli szekrényemre.
- Ha másért nem is… de miattad biztos visszajöttem volna. – jegyezte meg, s éreztem ahogy eddig talán jégbe burkolódzó szívem kissé megdobbant.
- Ohhh… - bólintottam, majd visszamászva az ágyba elfeküdtem benne, neki háttal. – Ez az én helyem, ebből nem engedek. – motyogtam neki majdnem elnevetve magamat.
- Értettem főnökasszony. – jegyezte meg egészen közel fülemhez, majd éreztem ahogy mögöttem elterült ő is miközben a lábunknál Loki pontosan egy pillanatra se zavartatva magát aludt a legnagyobb nyugalomban.
Egyenletes lélegzése töltötte be a szobám falait, s mindez oly nyugtató volt. Úgy hunytam le szemeimet ezúttal, hogy tudtam nem kell aggódnom, legalábbis addig nem amíg így itt vagyunk… ebben a csodálatos buborékban.

Arra ébredtem, hogy valami nagyon nincs rendben.
Az ágy mellettem szinte remegett, Bucky álmában reszketett olyan hévvel, hogy engem is felkeltett ezzel. Arca egésze verejtékben úszott, s fogait úgy csikorgatta, hogy csoda le nem harapta saját nyelvét. Homloka mély ráncokba gyűrődve félelmetes harcról árulkodott álmából. Küzdött, némán… amíg egyszer meg nem tört, s szinte felsírva ordította el magát, átlépve így az éber világba. Arcán a félelem filter nélkül tükröződött.
- Rossz álmok? – kérdeztem meg tőle is azt, amit azon az első éjszakán maga is feltett nekem, amikor először mentem át a szobájába.
- Ezúttal… ezúttal nem tértem vissza. – rázta meg a fejét, még egészen transzban ülve előttem.
- Nézd csak Bucky… itt vagy. Itt vagyok. – s látszott nem igazán hitte el szavaimat így hát bal kezemet arcára helyezve simítottam meg azt. – Itt vagyok. – hajoltam közelebb, elérve, hogy orrunk már egymást érintette. Ekkor nyitotta ki szemét. Gyönyörű kék szemei az én barnaságaimmal szövődtek össze.
- Itt vagy. – mondta halkan, s szavai már ajkaimon pihentek.
- Ühüm. – bólintottam, majd ugyan arcára akartam lehelni egy csókot, nem jól felmérve helyzetemet a csók végül ajkai sarkán pihent meg. Inkább fel sem dolgozva a helyzetet kaptam el fejemet, s helyeztem azt mellkasára. Nem akartam elhúzódni tőle, de mégse akartam gondolatait arcát nézve elemezni. Meztelen mellkasára hajtottam hát fejemet, s lábamat úgy húztam az övére.
- Vissza akarok költözni a régi szobámba. – jegyeztem meg alig hallhatóan.
- Csakugyan? – s ahogy hirtelen ujjait hajamban éreztem, érezni kezdtem, hogy teste úgy nyugszik meg lassan. Légzése újfent normálissá vált, s már nem kapkodta fájóan a levegőt.
- Hiányzik a napfény… - vallottam be, s ahogy lehunytam szemeimet egészen mágikus érzés volt, ahogy ő simogatta hajamat.
- Költözz a mellettem lévő szobába. – vetette fel az ötletet.
- Micsoda? – lepődtem meg, s kicsit feltolva magamat pillantottam mégis arcára.
- Stark nem tudja mit kezdjen azzal az üres szobával… s inkább te foglald be, mint például Pókgyerek. – jegyezte meg.
- Egy új kezdet? – jutott eszembe egy talán egészen kellemes ötlet.
- Egy új kezdet… - bólintott.

Mikor felébredtem ő nem volt ott. Minden nyoma eltűnt annak, hogy egyáltalán ott lett volna. Talán csak álmodtam volna, hogy visszatért? Megráztam a fejemet, majd mire mozdulhattam volna egy apró szőrcsomó mászott fel testemen. Ő tényleg itt volt, de Loki még mindig itt van. Elmosolyodtam.
- Hello te Büdöske! – simítottam meg bal kezemmel szőrét, s ő ekkor akkorát ásított, mintha nem többet aludt volna, mint én magam a saját ágyamban. – No mi van… éhes vagy? – éreztem meg ujjaim alatt ahogy az ő gyomra is megkorog… ahogy az enyém is tette párhuzamosan. – Azt hiszem könnyen meg fogjuk érteni egymást. – nevettem el magam, majd lerúgva lábamról a takarót a karomba kaptam a kis feketeséget, s valami olyanra készültem, amibe inkább bele sem gondoltam mert még a végén kihátrálni volna belőle.
Nem tudom honnan jött ez a bátorság, de nem akartam halálra elemezni, egyszerűen csak engedelmeskedtem a lelkem vágyának, s gondolkodás nélkül hagytam el a szobámat.
- T/N? – hallottam meg hangját a folyosón, majd felemelve fejemet láthattam, hogy egy tálcát teli étellel hoz felém.
- Loki éhes volt. – jegyeztem meg az ekkorra már pulcsimban bujkáló feketeségre utalva. – És ami azt illeti… én is az vagyok. – bólintottam, majd mellette elsétálva irányítottam a lábaimat a közös konyha felé.
Inkább nem is foglalkoztam azokkal a hirtelen rámtörő érzésekkel, amik vissza akartak küldeni a sötét szobámba. Kizárva minden gondolatot azon kívül, hogy megetessem Lokit, beérve a konyhába, mint egy szellem közlekedtem az emberek között, akik ugyan ott voltak mellettem, de olyannyira meg voltak lepődve, hogy látnak, hogy szavuk is elakadt… még a nagy Tony Starknak is.
- Az ott… egy macska? – kérdezte meg Tony, ahogy egy tálba öntöttem ki tejet, majd letéve a földre azt egy szőrcsomót is leengedtem mellé a pulcsimból.
- Neve is van… Loki. – válaszoltam kimérten, s ekkor már Bucky is ott volt társaságunkban majd a pultra helyezte le a reggelit, amit eredetileg be akart hozni nekem, s úgy érzem magának is.
- Loki? – Natasha szinte kiköpte narancslevét, ahogy meghallotta az említett nekem.
- Ühüm. – bólintottam, majd egy apró mosolyt, egy olyan „igazán köszönöm szépen” fajtát mutattam Bucky felé, amikor is megragadva kezét vele együtt léptem az asztal mellé. – Van még hely számunkra? – kérdeztem a lehető legnagyobb természetességgel, s jól nagyon is jól érzékeltem, hogy a többiek bármennyire is próbálták titkolni meglepődöttségüket nem sikerült nekik. Lehet még a szuperkémeknek is kora reggel volt, ki tudja.
- Hát persze. – s konkrétan azonnal összehúzódva máris volt két hely számunkra Suri és Steve között.
- Köszönöm. – mosolyogtam szolidan. – Tony… a Bucky melletti szoba még mindig üres? – kérdeztem tőle, majd kanalaztam bele az egészen jól megdolgoztatott bal kezemmel a zabkásámba.
- Ami azt illeti… - kezdett bele, de ekkor Nat félbeszakította.
- Igen, még szabad. – bólintott mosolyogva.
- Akkor, ha nem bánjátok én… átköltöznék oda. – tártam eléjük a tervemet.
- Egyelőre még mondjuk raktárként van használva. – oldódott fel egy kicsit Stark is, végre. Éppen csak olyan volt az elmúlt pillanatokban, mintha karót nyelt volna.
- Addig…. lehetsz nálam. – jegyezte meg halkan Bucky mellettem, amit szinte csak én hallottam. Elmosolyodva bólintottam.
- Suri… - fordultam oldalra közben, amikor végre már mindenki kezdte megemészteni, hogy milyen történelmi pillanatot is élnek meg. - … reggeli után… beszélhetek veled? – ezt a kérdést feltenni viszont még így is kellemetlen volt, fura.
- Azt hittem már sosem kérsz meg….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése