2015. augusztus 25., kedd

33. rész - S egyszerűen... nem akar távozni

Sziasztok! Írónőtök a kis (váratlan) nagy szabadságáról visszatért, s a korábban már megkezdett részét folytatta is. Remélem tetszeni fog… nagyon remélem. Jó olvasást! Puszi Mindenkinek

Nem tudom hogyan, s mikor, de saját hálómba kerülve hajtottam újra álomra fejemet… persze, ha ezt lehetett alvásnak nevezni, mit én műveltem akkor még szerencsésnek érezném magamat… de nem így volt.
Egy nagy sötét folt… ennyit éreztem, mikor lehunytam a szememet. Se álom, se igazán pihentető alvás nem jelent meg előttem. Egyedül voltam… de tényleg egyedül.
Nem mondhatnám, hogy a pár pillanatnyi gondtalan lebegés után, mi tényleg pár pillanat volt úgy nagyon kerestem volna az emberek társaságát… nem kifejezetten ismertem magamra, hogy őszinte legyek. Bármennyire nem akartam az este történtekre gondolni újra, s újra szemem előtt volt minden egyes pillanata… ahogy Neki is minden egyes mozzanata… porcikája. Újra és újra rajzolódtak előttem a formák, s szavak mik az elmúlt időben elhangzottak köztünk… s azok is formát kaptak, mik oly régen hagyták el szánkat… régi emlékek elevenedtek fel, miknek sokkal jobb helyük volt agyam hátsó traktusában, amikor senki sem nézett feléjük… most pedig egyszerűen nem tudtam kiverni őket a fejemből. Fájtak… de tényleg fájtak… fizikai fájdalommal jártak együtt ahányszor lepörögtek a szemem előtt.
- Szép jó reggelt napsugár… - hallottam egy hangot felcsendülni szobám ajtajában. Ash volt az. Ebben a pillanatban húzta ez által a vasárnapra tervezett dolgaimat… miszerint emberrel nem kommunikálok. -… micsoda szépségeket hozott valakinek a futár. – mondta, de továbbra sem fordultam feléje, s még a szememet sem nyitottam ki… reménykedve, ha azt hiszi, hogy még mindig alszok, akkor még hagy egy kicsit. Tévedtem. – Tudom, hogy nem alszol… engem nem versz át. – jegyezte meg, s pontosan úgy sétált, hogy mindenfajta mozgás nélkül láthassam őt, ha kinyitom a szememet. – Lehet a köszönésem zavart össze? – tanakodott magában. – Tényleg… így sokkalta jobb lesz: szép délutánt kisasszony… átaludta a fél napot. – huppant le az ágyamra, de előtte letette azt, amit a futár hozott… rózsaillatot éreztem a levegőben… kellemes érzés volt beleszippantani így a levegőbe.
- Szia. – fogtam elég kurtára szavaimat, s éppen hogy csak egy kis résnyire nyitottam ki szemeimet… éppen csak körvonalait láttam, nem mintha nem ismerném igen tökéletesen őt.
- Egészen szép darabokat kaptál a vőlegényedtől… - mutatott a vörös rózsa kosárra mi az éjjeliszekrényen díszelgett.
- Ühüm. – nyöszörögtem és még nyakamig húztam a takarót, hogy éppen csak fejem búbja látszódjon majd ki belőle.
- Na, jó… - unta meg ezt az igen egyoldalú beszélgetés, majd könnyűszerrel vágódott el mellettem, s feküdt be pontosan mellém pontosan igen közel hozzám. -… mi ez az egész? Hmmmm? – kérdezett rá, s mutatóujjával végigsimította puha arcbőrömet. Gyerekes módon fogtam és tovább húztam a fejemre is a takarót… nem toleráltam az érintését… senkinek… túl érzékeny volt még mindenem. Túlságosan is.
- Fáradt vagyok. – válaszoltam, s próbáltam valami nem feltűnő, s hihető magyarázattal előállni.
- Ezzel akarod magyarázni, hogy délután 4 óra van, de téged még senki sem látott a szobán kívül… ráadásul, ahogy nézem a behozott kajádból sem fogyott egy falat sem… egy falat sem. – jegyezte meg egészen úgy, mint aki lecseszni készül… de az igazság az, hogy egy cseppet sem hatott meg. Egész testem érzéketlenné vált erre az időre… ezekre az órákra… s vele együtt agyam is.
- Nem voltam éhes Ash… - feleltem halkan. -… hosszú hét volt, elfáradtam… egyik porcikám sem vágyik arra, hogy kikeljek a puha ágyból… egyik sem. – ráztam meg gyengéden fejemet a párnákba temetve.
- Érthető… nekem is elegem lenne a saját arcomból ennyi idő után. – jegyezte meg mire automatikusan repült kezem az oldala felé. Muszáj volt meglegyintenem az ilyen abszurd hülyeségei miatt.
- Hülye. – mormogtam félig a takarómnak.
- Na, ugye… - simította meg karomat, ahogy kicsit lehúzta rólam a takarót. De én összerezzentem… nem volt jó érzés… most nem. – Megígérem, hogy békén hagylak… s Iza kápónál is fedezlek… ha eszel egy kicsit velem… ez az egyetlen egy feltételem. – mondta, s óvatosan lassan az eddiginél nagyobbra nyitottam a szememet, s ő ott feküdt pontosan velem szembe alig néhány centire arcomtól.
- Maradhatsz… - suttogtam halkan, de tudtam, hogy ennek nincs még itt vége. -… csak ne beszélj… s ne érj hozzám… csak ne… - húztam valami torz görbe vonalra ajkaimat, s lehunyva a szememet éreztem, ahogy összeszorítom őket egy égő könnycsepp gördül ki belőlük… végigégette bőrömet mire az ágyra esett.
- Ahogy szeretnéd bébi… ahogy szeretnéd… - felelte, s hangszínéből majd pillantásából valami igazán meglepő dolgot szűrhettem le… értette a dolgokat. Mindent értett.

- Jó újra köreinkben látni… - jegyezte meg hétfő reggel Iza, mikor full puccba szedve, vagyis szimplán csak felöltözve normálisan kisétáltam az étkezőbe.
- A várandósok is kivehetnek egy szabad napot… nem? – kérdeztem, s elmosolyodva rántottam meg a vállamat.
Ash tegnapi ottléte nem tudom hogyan… de segített. Komolyan. A nem megfelelő gondolatok jártak a fejemben, körben és körben, de ahogy ott volt szimplán jelenléte megnyugtatott… szavak nélkül sikerült megtárgyalnunk a dolgot.
Új szemléletre volt szükségem, mert ha nem volt így akkor még valami megmagyarázhatatlan csapdába kerülnék, amiből ki nem jutva megőrülnék szépen lassan. Gondoltam én azt, hogy ez így fog menni… vagyis nagyon reméltem. Tévedtem… elég nagyot. Egy másodperc töredékéig nem sikerült kivernem Őt a fejemből… mindenhol ott volt… de tényleg mindenhol. Ettől függetlenül muszáj volt magamon uralkodnom, s eljátszanom egy kis szerepjátékot miszerint jól vagyok, mert ha nem így lett volna… jöttek volna a kérdések, mikre én magamnak sem tudok válaszolni, nemhogy másoknak. Az ébren töltött pillanatok mindegyikében erős hányinger csapongott bennem… bármelyik pillanatban képes lettem volna egy váza felé fordulni és… felfordulni.
- Örülnél, ha ilyen egyszerű lenne… nem? – mosolyodott el ő is, majd ahogy feltornáztam magam a magasított székre egy pohár friss gyümölcsturmixot helyezett elém.
- Az, hogy kaphatnék az életből egy szabadnapot? Hmmm… - gondolkoztam el, s lehunyva szemeimet szívtam bele szívószálamba. Ohh a frissesség érzése. Csakis apró kortyokat engedélyeztem magamnak még mielőtt öklendezni kezdenék… ha nem eszek/iszok akkor ők maguk fognak megtömni… s azt nem viselném el. Okosan kellett hát játszanom. -… lehet, jól jönne… - ismertem be.
- De azért remélem nem most… - hallottam meg egy hangot mi nem az övé volt, majd éreztem az érkező érintését is hátulról egészen előre haladva pocakom felé. Karjaiba fogva engem bújt a nyakamba… s én tűrtem, próbáltam normálisan reagálni rá… vagyis sehogy. Lehunyva a szememet mély levegőket vettem, s hagytam, hogy a friss oxigén így jusson be a tüdőmbe… koncentráltam, hogy semmi feltűnőt ne csináljak, pedig legszívesebben elhúzódtam volna… no de hogy miért? Nem tudom. Nem akartam tudni.
- Kit. – suttogtam halkan, s köszöntöttem így őt.
- Na hogy van az én szépséges menyasszonyom, s a kislányom? – kérdezte, s mivel közönségünk is volt így csak moderálva puszilt bele a nyakamba.
- Nyűgösen… és nyúzottan. – ismertem el, s oldalra hajtottam a fejemet, ahogy arcomat is megpuszilta. Nagyot nyeltem.
- Hiányoztál. – mondta őszintén, s még egy puszit adva nekem megfogva kezemet ült le inkább mellém.
- Mikor érkeztél? – kérdeztem rá, s bármennyire is el akartam tőle is húzni a kezem… nem tettem… nem tehettem. Az Oscar-díjamért harcoltam… s főleg a túlélésért.
- Ebben a pillanatban… gondoltam, hogy ágyba viszem neked a reggelit… de azt hiszem erről lekéstem. – ismerte be kicsit bánva a dolgot.
- Nem kifejezetten vagyok éhes… szóval nem maradtál le sok dologról. – vettem szabad tenyerembe arcomat, s simítottam hátra kósza tincseimet.
- Tényleg fáradtnak tűnsz… - simította meg ő is arcomat. Igen erősen összpontosítottam arra, hogy fel ne szisszenjek erre. -… mit csinálhatnánk, amitől jobban éreznéd magad? – kérdezte, s majdnem válaszoltam egy ide nem illőt, de inkább azt mégis megtartottam magamnak.
- Nem tudom… - ráztam a fejemet, s elmosolyodtam, hogy legalább ettől jobb kedve legyen legalább neki.
- Mit szólnál ahhoz, ha elvinnélek ebédelni? – ajánlotta fel csillogó szemekkel. – És mivel hallottam erről a jövő heti esküvőről is… talán segíthetnél öltönyt nézni, hisz valami újra mindig van szükség, nem? – kérdezte s ezen elmosolyodtam… tényleg. Tettem mindezt őszintén, mert ezt a mondatot pontosan így én mondtam egyszer neki mikor oly nagyon sokat vásároltam csak-mert-azért alapon.
- Ezt az esküvőt totál elfelejtettem… - nevettem fel szememet forgatva… kezdtem kicsit jobb kedvre terelődni vagy nem is tudom. Ahogy beszélgettem másokkal nem saját gondolataimon járt az eszem, hanem azon, amit mondok majd nekik így sokkalta könnyebb volt elkerülni agyam felrobbanását. -… pedig én voltam az, aki segített a menüt összeállítani. Ez ciki. – csaptam egy kicsikét a homlokomra, s vigyorogtam már őszintén, mint egy hülyegyerek.
- Biztos volt valami más, ami lekötötte a figyelmedet… - simította meg a pocakomat.
- Lehet te is közreműködtél ebben… - ismertem el.
- Akkor enyém a megtiszteltetés…

Felöltözni, újra lefürödni, s úgy megindulni, hogy utcára is lépek egészen különleges volt, s mondhatni vártam is. Régen voltam már csak úgy a városban, s keresve a dolgokat mik leköthetik gondolataimat kezdtem egészen tűrhető állapotba kerülni.
De bármennyire is őszintén jött a mosoly ajkaimra, s bármennyire is könnyedén jöttek a kedves szavak belőlem… valamit nem éreztem igazinak… magamat.
Kimondatlan szavak, megszületett sajátos álmok… igen gyorsan kezdték leépíteni lelkemet. Megfertőztek s most betegnek éreztem magam… halálos betegnek.
- Tudod, hogy… elég lett volna egy öltöny is? – kérdezett rá kedvesen Kit mikor már a szabónál a második kiválasztott öltönyét csomagolták szakszerűen elfele.
- Fő a biztonság… mindkettőre szükséged lesz előbb vagy utóbb. – próbáltam ésszerűen lereagálni az éppen feléje is kinyúló vásárlási mániámat.
- Úgy gondolod?- kérdezte, s átnyújtotta az eladónak bankkártyáját, majd míg az azzal volt elfoglalva elém sétált, s felém nyújtotta a kezét. Muszáj volt nekem is így tennem, de mégsem ment ez olyan könnyen… habozva tettem hát így, s csak reméltem, hogy nem volt feltűnő.
- Úgy. – bólintottam, ahogy a kényelmes fotelből felálltam. Luxusboltok előnye, hogy a vásárlás közben is a kényelem az első… s ezért hálás voltam. Nem tudtam volna végigállni ezt az időt, mit itt töltöttünk.
- Például… az esküvőnkön. – s nem engedte el a kezemet, hanem inkább összefonta ujjainkat. Kirázott a hideg. – A kedvenc anyósod hívott a távollétem alatt… a héten elküldi hozzánk a rendezvényszervezőjét. – mondta halkan, mire úgy kikerekedett a szemem, hogy majdnem kiestek helyükről… a szívem is megállt néhány pillanatig.
- Hogy… micsoda? – kérdeztem vissza azt hiszem kissé dadogva.
- Nyugi… abban a pillanatban, amikor megérkezik, majd udvariasan elküldjük oda ahonnan érkezett… - simította fülem mögé hajamat, majd hozzátette miután egy puszit nyomott ajkaimra: -… tudod, hogy milyen az édesanyám… nemet lehetetlen mondani neki.
- De… erre nincs szükségünk… - bukott ki belőlem, s nem tudom miért a saját esküvő gondolatára imbolyogni kezdett bennem belső tengerem. A rosszullét mi egész napomat jellemezte egyre erősebben játszadozott velem… viszont muszáj volt lepleznem… egyszerűen muszáj volt.
- Tudom… ezért fogom elküldeni… de az anyám hajthatatlan. – karolta át derekamat és így segített az állásban… nem is tudta mennyire szükségem volt erre… remélem nem érezte meg egyensúlynélküliségemet. – Már szimplán az időpont miatt is napok óta rágja a fülemet… egyik pillanatban ilyen, másik pillanatban meg a legnagyobb támogatónk… ki érti a nőket? – sütötte el a legtipikusabb férfias poént, mit kivételesen nem jegyeztem meg neki… egészen máshol járt a fejem.
- Nem értem mire ez a nagy sietség… - motyogtam magamban, s bármennyire is rezzenéstelen voltam eddig a pillanatig kikerülve tartásából hirtelenjében az ajtó felé irányítottam gyorsított lépéseimet… a semmiből jött a visszafojthatatlan rosszullét. A legrosszabbik fajta, amikoris érzem, hogy számon keresztül fog belőlem lelkem távozni.
Kirontva az ajtón az üvegfalnak támaszkodtam, s hajtottam hátra úgy a fejemet… kinyitottam volna szememet minden bizonnyal forgott volna a világom. Alig bírtam állni mégis muszáj volt.
- Adora… Adora… - könyökömnél kapott el Kit abban a pillanatban, amikor kiért hozzám, egy fél másodperccel utánam. -… mi volt ez? Minden rendben? – aggódóak voltak a szavai, s éreztem, hogy egész súlyomat ő tartja már… ha elengedett volna, az üzlet előtt esek össze. Nem tudtam kinyitni a szememet… nem ment.
- Elfogyott… a levegőm. – tettem össze igazán nehezen ezt az egyszerű mondatot.
- Falfehér vagy… - simította meg a homlokomat, s ettől az érintésétől felbomlott bennem minden gát… oldalra fordulva jött ki belőlem az a kevés, mit ettem. Szuper marketinges vagyok az üzleteknek ezekkel a rosszullétekkel. Katasztrófa.
- Uram… tudunk valamiben segíteni? – az üzletvezető aggódó hangját hallottam meg ekkor… még látványosság is lettem, egyre jobb.
- Hívjanak egy orvost… - utasította rögtön őket, Kit, mire erősen megragadtam a karját, s könnyes szemekkel pillantottam felé.
- Nem. – visszautasítást nem tűrő hangon mondtam ezt. Minden erőm ebben az egy szóban volt. – Nem… - tettem hozzá lágyabban, de mégis erősen.
- Adora… - tartott Kit, s igen nagyon aggódott értem… de én tudtam, hogy ide orvos nem kell… mert ezt az egészet a világ legjobb tudósa sem tudná megfejteni.
- Jobban vagyok… - térdemen támaszkodtam meg miközben fogta a karomat… akarhattam én, hogy elengedjen… esélyem nem volt ellene… nem is harcoltam hát inkább.
- Látom… - nem éppen voltak hihetőek a szavai, de átkarolva a derekamat óvatosan egyenesített fel… nem sietett el semmit. -… most pedig ha akarod, ha nem… elviszlek enni. Ha kell én magam foglak megetetni… s ha kell, egészen estig ott leszünk… de még egy ilyet nem játszunk el… okés? – fogta közre tenyereibe arcomat, s úgy egyenesen nézve a szemeimbe mondta mindezt.
- Okés. – suttogtam alig hallhatóan… rosszullétem valódi okáról nem szerezhetett tudomást… saját magam bujtottam magamban a rosszat… vele együtt. Szokatlan volt ez a kellemetlen érzés a mellkasomban, de egyre nagyobb teret nyert bennem minél több időt töltöttem vele… ez volt az ellenzés. A testem ellenezte őt… Kit-et. Sírni tudtam volna a fájdalomtól… de nem tehettem.

A habok alá merültem, ahogy két oldalt magam mellé ejtettem a karjaimat a meleg vízben… egy hosszú fürdőre volt szükségem… egyedül. Kit az itthoni irodájában dolgozott, s nekem meg megvolt a saját kis magányos világom, így amiben elmerülhettem. Szükségem volt erre… mindennél jobban.
Ellenben mégsem volt a legjobb döntés az egyedüllét hisz olyan gondolatok cikáztak fejemben, mik egyre jobban fájdították porcikáimat. Nem tudtam kiszorítani agyamból Őt. Nem ment. Hogy az istenbe sikerült ezt elérni mindössze kettő pillanat alatt? Egyik pillanatban még minden okés, s a lehető legnormálisabban beszélgetünk, mint legjobb barátok… utána pedig meg bumm. Óriási bumm. Engem pedig lerombolt… de miért? Miért volt ez ekkora hatással rám, s miért nem tudom kiverni a fejemből? Ő a barátom, s semmi több… megbeszéltem vele. Elfogadta… ahogy én is. Ezek fényében, ami most itt van az nevetséges… s igazából lehetetlen. Mi a franc történik körülöttem, s ki vagyok én? Kinek az életét élem? Ez így nem jó.
- Csak remélni tudtam, hogy nem akarod megfojtani magad a vízben… - hallottam meg egy hangot, amikor a víz felszínére bukkantam mikor már nem volt több levegőm. Égett a tüdőm az előbbi mutatványomtól… kapkodtam a levegőt egy ideig, s a kád szélét erősen szorítottam. Összpontosítanom kellett.
- Ash. – ugyan nem lepődtem meg azon, hogy felbukkan itt… már semmin sem tudok igazán meglepődni.
- Semmi lekorholás, hogy mit keresek itt? – kérdezte, s leült a kád szélére pontosan úgy, hogy velem szemben volt.
- Nem. – simítottam hátra a hajamat, s azért örültem, hogy annyi a hab felettem, körülöttem hogy meztelenségemből lehetetlenség hogy lásson is valamit.
- Jó… ez fura. – állapította meg, s belesimított a vízbe mire összerezzentem. Tágra nyitott szemekkel nézett engem… mintha várta volna, hogy majd én nekikezdek… de minek is? – Adora… - kezdett bele, de megráztam a fejemet óvatosan.
- Szörnyen érzem magam… - bukott ki belőlem igazán őszintén. -… nem bírom sokáig Ash… komolyan. – s olyannyira felültem, hogy mellem egy része már láthatóvá vált számára… de nem érdekelt. – Bevéste magát ide… - kopogtattam meg a halántékomat könnyes szemekkel. -… s egyszerűen… nem akar távozni. Nem… - ráztam a fejemet, s éreztem, hogy potyognak a könnyeim. – Nem tudom, hogy mi ez… de leépít. Egyik pillanatról a másikra… jött, s huss… elsodorta az észértelmet belőlem. – bizonygattam elképzelésemet kezem játékával is, de ekkor ő elkapta az ujjaimat, s nem eresztette azokat.
- Ohhh… édes Adora-m… - szorított rá az ujjaimra, s nem kellett többet mondania… megértettük egymást a pillantásainkkal.
- Nem tudom mi ez… de szörnyű… - vallottam be… nem kellett kimondanunk nevét, mindketten tudtuk, hogy kiről, s miről van szó. -… azt érzem, hogy ketté fogok szakadni. – csapkodtam meg szabad kezemmel mellkasomat. – meg tudod magyarázni mi ez… és hogyan? – kérdeztem tőle, s tudtam úgy pillantok feléje ekkor, mint egy ázott kiskutya, aki menedékért fohászkodik… de én nem menedéket akartam ekkor… szimplán csak egy választ a kérdésemre: mi ez az érzés bennem?
- Figyelj bébi… szállj ki innen és beszélgessünk úgy… okés? Kényelmesebb lesz, ígérem. – s ekkor köpenyemért nyúlt, de én nem mozdultam.
- Nem. – nem éreztem úgy, hogy meg tudnék most akkor ott mozdulni.
- Hát legyen… - rántotta meg Ash-esen a vállát majd egy pillanat alatt fogta magát levette cipőjét, s elém lépve beszállt a kádba úgy ruhástól meg mindenesen, majd ült le velem szembe… el nem engedve a kezemet. – Így vagy úgy… de muszáj beszélned róla… mert láthatóan felemészt… s ezt nem engedhetem. – rázta meg a fejét, s kezébe vette mindkét kezemet, majd törökülésbe húzta lábait a víz alatt.
- De… nem megy… - ráztam a fejemet, közel sem zavart az a tény, hogy konkrétan ruhástól mászott be mellém a vízbe.
- Dehogynem megy… - cirógatta a kézfejemet. -… majd segítek. Ahogyan korábban is csak… segíteni akartam, s nem akartam, hogy ez eljöjjön. – tudom, hogy mire utalt… ugyan nagyon jól tudtam. Arról a beszélgetésünkről beszélt, amikor elmondta az őszinte véleményét a helyzetről… amit én akkor nem akartam elfogadni… de talán most sem nagyon… mégis van bennem egy különös érzés, mi nem hagy nyugodni, s mi miatt újra és újra lejátszódnak bennem mondatai.
- Ez… fáj. – nyüszögtem neki, s nem tudtam felemelni annyira a fejemet, hogy láthassam is őt.
- Tudom bébi… - simogatta a kezemet. -… de tisztáznod kell magadban a dolgokat… ki kell beszélned magadból az érzéseidet… mert ha nem megőrülsz, tudom jól… - próbált minél barátságosabb lenni, minél több erőt adóbb.
- Érzéseimet? – kérdeztem vissza hitetlenkedve.
- Most már magad elől sem titkolhatod kedves… nyilvánvaló, hogy érzel Iránta valamit… csak nézz magadra. Egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy mi ez… s hogy helyénvaló-e? – s ahogy ezt mondta óvatosan állam után nyúlt, s úgy emelte meg azt, hogy ránézhessek.
- Helyénvaló-e? – nevettem fel kínosan, miközben a könnyeim még mindig az arcomat égették. – Megcsókoltam Őt… az Isten szerelmére… a vőlegényem lakásában… s élveztem. – s ekkor már oly kendőzetlenül beszéltem a történtekről, gondolataimról hogy magam sem hittem el… de egyszerűen úgy éreztem ez így most a helyes. – Mellesleg vele álmodok… napok óta… nem merem lehunyni a szememet, mert akkor ott áll előttem Ő… s kívánom… bármennyire is harcolok ellene kívánom, s ez nem tetszik, de egyszerűen nem tudok harcolni ellene.
- Édes Istenem, hogy te mekkora katyvaszba húztad magad… te jó isten. – képedt el, s hátravetve fejét simította hátra haját.
- Tudod, hogy… ezzel kifejezetten nem segítesz? – kérdeztem rá a nyilvánvalóra.
- Bocs… de ez… kész… alig két hete majdnem megvertél ugyanezekért a szavakért, amikor kimondtam őket… Roy-nak le is kevertél érte egy pofont… s lám tessék… most itt vagyunk. Nem elcseszett ez az egész? – tárta szét a karját, s stílusával valahogy elérte azt, hogy megálljon a néma zokogásom.
- Ne emlékeztess rá… - ráztam a fejemet. -… meg kell oldanom ezt az egészet… kezdenem kell magammal valamit, mert ez így nem mehet tovább. Nem akarok senkit bántani… ugye ezt tudod?
- Hogyne tudnám… ellenben egy valamit tudok, aminek úgysem fogsz örülni… s te is jól tudod ezt valójában… aki a legjobban szenvedni fog hármótok közül… az Te leszel… csakis Te…

Csakis nyugtatókkal tudtam elaludni… még mielőtt Kit visszajött volna a szobába azelőtt nyeltem le őket, s mire beért addigra már az álom határán voltam. Nem tudtam volna vele beszélni… saját magammal való létezés is nehezemre esett. Kellett egy kis mindentől való mentesség… s ezt így tudtam elérni… s napok óta először sikerült is aludnom. Álommentesen… ez volt a célom.
Az Ash-sel való beszélgetésemről senki sem tudhatott… habár nagyon jól tudtam, hogy amint elhagyta a szobámat első dolga volt Roy-ékat hívni… de nem bántam. Én újra nem tudtam volna átélni az egészet… s ő segített benne nekem. Megbíztam benne mégis… mert ő ott volt nekem, még akkor is, amikor nem érdemeltem volna meg igazából.
Három napba telt mire emberré pihentem magamat… legalábbis kommunikatívabbá, mint ami voltam a hét elején. Nem beszéltem Róla Ash után senkinek… s próbáltam egy ideig még ezt megtartani, ugyanis össze kellett szednem a gondolataimat… s ehhez időre volt szükségem. Egyedül kezdtem el jógázni egy DVD segítségével… s ott azokban a pillanatokban is, ha csak a nap egy kis töredékére is, de megtaláltam a lelki békémet.
Ráadásul csütörtökre már olyan szinten hiányoztak a fiaim, hogy szinte kényszeresen, mint valami nyomozó próbáltam őket elérni… de mindkettejük telefonja elérhetetlen volt… s végül a vezetékesnél kellett próbálkoznom, ámde mikor annak hangja megszólalt majdnem eldobtam a telefonomat.
„A ház urai nem tartózkodnak eme négy fal között… egy néhány nap erejéig. Egyszerűbben: elutaztunk. Amint hazaértünk, s visszahallgatjuk, az üzeneteket minden bizonnyal felkeresünk… addig is szép napot.” – Harry hangja visszhangzott a fülemben, s nem hazudok… a szívem is megállt egy néhány pillanatra. Levegőt alig mertem venni… nem is vettem… azonnal kinyomtam a telefont.
A fiúk elutaztak… s eszükbe nem jutott, hogy nekem szóljanak. Ez így… fura… több mint fura. S ezért én most miért is vagyok dühös? Nem értettem… de minél több idő telt el annál jobban remegtette testemet a düh… a falhoz tudtam volna vágni a telefonomat vagy úgy bármit.
- Te Ash… tudtál arról, hogy Roy-ék elutaztak? – csak úgy mellékesen kérdeztem meg tőle mikor kisétáltam a nappaliba, s ő ott ült Iza-val beszélgetve.
- Szóval neked nem szóltak… - állapította meg méregetve az arcomat.
- Tudod nagyon jól, hogy nem szóltak… - majd ekkora az előtte lévő naptárra esett a tekintetem, ami a gépén volt megnyitva… s ekkor mindent megértettem. S habár a felismerés villámszerűen csapott belém mégis testem valamelyest nyugodni kezdett az előzőekhez képest. Harry-nek a hétvégén lesz a születésnapja… s nekem ez totálisan kiment a fejemből. Így már minden érthető volt.
- Mindegy… - legyintettem, s sarkon fordulva indultam vissza a szobába mielőtt többet mondtam volna, mint kellett volna… vagy éppen többet mutattam volna arcomon… testemen.

Nem tudom mi ütött belém… viselkedésem teljes mértékben irracionális volt. Miután Ash-t kikísértem a reptérre, - ugyanis a mai nap már tényleg muszáj volt itt hagynia minket kötelezettségei miatt - , egyszerűen nem mentem vissza a lakásba, bármennyire is ez volt a megegyezés Iza-val és Kit-tel is… a tűzzel játszottam, de tudtam, hogy felnőtt nő vagyok és tudok dönteni magamról, s akarataimról… így taxim egy kicsit más utat célzott meg, mint a lakásom… a Bite felé indultam.
Reggel elkaptam véletlenül Ash egy telefonbeszélgetését miszerint a fiúk már hazaértek… s én beszélni akartam Vele. Nem tudtam miről, nem tudtam, hogyan de beszélni akartam Vele. Ráadásul… ma volt a születésnapja. Ebben volt valami különleges is… nem tudom mi, hiszen megmagyarázhatatlan volt számomra, de így volt… felkelni is békésebben keltem már reggel. Természetfeletti.
- Köszönöm. – nyújtottam oda a fontokat a taxisofőrnek mikor kiszálltam az üzlet előtt, s addig, míg el nem hajtott addig háttal is álltam annak.
Mély, s igen nagy levegőt kellett vennem ahhoz, hogy meg tudjak fordulni… remegtem kissé. Olyan volt, mintha tilosban jártam volna… de mégse éreztem annak legbelül. A születésnapja van az isten szerelmére… emellett nem mehetek el csak úgy.
Óvatosan sétáltam az üzlet felé, ami a héten zárva volt a felújítások miatt… amik amúgy igen jól haladtak, ezt kintről is könnyedén meg lehetett állapítani. Az ajtó zárva volt, mikor először a kilincshez nyúltam, de jól tudtam, hova rejtette a pótkulcsot, s pillanatok alatt előkapartam feltűnésmentesen azt. Nagyot nyeltem akkor, amikor már könnyedén léphettem az üzletbe. Tudtam, hogy itt van… éreztem. Egyedül volt… ezt pedig láthattam az üzlet kongásától… én pedig betörtem hozzá, s okát nem is nagyon tudtam miért… egyszerűen csak éreztem, hogy így kellett tennem.
- Tudod… hívhatnám a rendőrséget is. – a nyitott konyhaajtóban álltam némán csendben, s Ő pedig a kis titkos kertjében ült nekem háttal az asztalon.
- Tudtam, hogy hol a kulcs… - próbáltam barátságosnak hangzani, de nem úgy éreztem, hogy Ő erre kapható most… valami más volt. Valami megváltozott… s én nem hibáztattam ezért.
- Ez nem jogosít fel arra, hogy rám törj… - mondta, s nem fordult meg… én pedig nem mozdultam az ajtóból. Egyszerűen nem ment. – amúgy is… miért vagy itt? – kérdezett rá… de tudom, hogy tudta.
- Én… azt hiszem… - hirtelen az egyértelműt sem tudtam kimondani, pedig tudtam miért jöttem… vagy mégsem? -… csak személyesen is fel akartalak köszönteni… boldog születésnapot Harry. – motyogtam végül a sikeresen összekaparászott mondatomat.
- Ühüm. – bólintott, de felém nem fordult volna… s ez fájni kezdett… egyre jobban. Mardosta a mellkasomat.
- Harry… - mondtam ki nevét, de nem igazán voltam benne biztos, hogy hogyan is akarom folytatni.
- Figyelj Adora… hagyjuk. Megértettem… s azt hiszem Te is. Ezt a barátságot nem kell erőltetni… egyikőnk sem fog belőle semmit sem nyerni. Jól tudod te is… tudom, hogy érzed. – s akarva akaratlanul is szavaira megindultak lábaim alattam… halkan, nesztelenül közelítettem meg Őt. Nem vette észre.
- Harry… - haraptam be a számat, amikor megremegtek ajkaim neve kiejtésére.
- Adora… - mondta, s ekkor könnyedén ugrott le az asztalról és fordult felém… arcának vonásai közel sem úgy festettek, mint egy születésnaposé. Megtorpantam. -… szeretném, ha elmennél. – nézett rám, s tekintetétől lelkem tízezermillió apró darabra tört. – Ezt a napot… a születésnapomat… tiszteld meg, oké? Kérlek. – s semmitmondó pillantásaitól gombóc keletkezett torkomban mégis volt egy kérdés, amit fel akartam tenni neki:
- Ez az, amit a gyertyád elfújásakor is kívánnál? – nem tudom honnan jött ez, de jött… teljesen természetesen. Felnevetett… kínosan? Nem tudom. Beletúrt a hajába, s úgy nézett rám.
- Abban a pillanatban… egyetlen egy kívánságom lenne… s ezt Te nagyon jól ismered. – nem mozdult semerre, nem csinált semmit szavai mégis több élettel rendelkeztek, mint korábban.
- Mégis mi? – kérdeztem tőle, s én viszont léptem egyet közelebb… pocakom izmos hasát érintette. Nem mozdult… s tovább én sem.
Nem tudom mi volt ez az egész, de hallanom kellett válaszát. Testem, s lelkem egy teljesen másik, szürreális univerzumba lépett mikor ideértem… mikor megláttam Őt… mikor meghallottam Őt. Késztetést éreztem arra, hogy… késztetést éreztem valami megmagyarázhatatlanra.

- Téged kívánnálak… csakis Téged…

1 megjegyzés: