2015. október 6., kedd

42. rész - Tényleg? Tényleg!

Sziasztok! Meglepve mindenkit itt lenne egy új rész a számotokra! Úgy alakult, hogy ihletem is volt, meg időm is így alkottam nektek, remélem, nem bánjátok! Jó olvasást! Puszilok Mindenkit, Dorka

- Biztos vagy benne, hogy jól működik? – annak ellenére, hogy alig pár perce feküdtem el az ágyban mellette újra mozgolódni kezdtem. – Lehet, hogy elromlott… vagy nem is kapcsoltuk be… te hallasz valamit? – kinyújtva a kezemet az éjjeliszekrényem irányába kaptam fel a babamonitor azon felét, ami nálunk volt. – Én ebben nem hallok semmit… semmit. – kocogtattam felületét feléje fordulva, aki mint tükörképem feküdt, s hallgatta aktuális szenvedésemet, aminek pontos eredetét nem is ismertem.
- Figyelj… biztos, hogy jól működik, ugyanis háromszor leellenőrizted már, s ebbe nem számoltam bele azt, hogy én is megtettem ugyanígy, sőt még Ash-t is megkérted, hogy nézze meg… - habár talán nyugtatni akart mindent elért szavaival csak nyugalmat nem.
- Szerinted ez vicces. – figyeltem arcát, s egyértelmű volt rajta, hogy kimerültsége felett azért próbálja igen erősen elnyomni a mosolygását.
- Nem… nem vicces. – rázta meg a fejét, s túrt bele a hajába.
- Szerinted ez vicces. – ízlelgettem a mondatot ismét, majd már olyannyira nem bírtam megfeküdni, hogy inkább felültem. Nem tudom mi ütött belém, de egyszerűen nem voltam képes egyhelyben megmaradni.
- Figyelj… kimerült vagy. Pihenj egy kicsit. – mozgolódva mellettem Ő is felült, s hatalmas kezeit vállaimra helyezte, ahogy hátamra adott egy lágy puszit.
- Nem tudok… - nevettem fel kínosan, s bármennyire is harcolni akartam azon érzésem ellen, miszerint tetszik az a tette, hogy masszíroz megbuktam harcomban. -… olyan… - kezdtem bele, de nem tudtam befejezni… átvéve tőlem a szót megtette hát helyettem Ő.
-… fura. – suttogta a gerincem ellen, majd már egészen úgy helyezkedett el, hogy lábai között ülhettem miközben mellkasának dőlhettem… vagyis éppen még nem, mert masszírozott. – Az megnyugtat, ha én is úgy gondolom? – kérdezte, s gerincem mentén egészen nyakamtól kezdve kezdett apró, pici puszikat nyomkodni bőrömre. Kirázott a hideg miközben a melegség minden árnyalata futotta át testemet.
- Itthon vagyunk. Itthon. – suttogtam egészen elkábulva, s kezeimet lábaira tettem úgy támasztottam magam.
- Együtt. – suttogta, s váratlanul kezeit hasamra kulcsolta majd szorosan magához húzott, s így engedte, hogy fejemet hátrahajtva vállára tehessem.
- Olyan csend van… - ismertem el, s lehunytam néhány pillanatra a szememet. – Csak mi hárman. – boncolgattam a tényt, ami talán megijeszthetett. Talán tényleg ez volt az, ami okozta nyugtalanságomat. A tény, hogy „egyedül” vagyunk.
- S ez olyan nagy baj? – kérdezte egy leheletnyi aggodalommal a hangjában… sajnáltam érte, de nem tudtam ellene mit tenni.
- Nem… - ráztam meg a fejemet, s nyitottam ki a szememet majd megragadva bal kezét, ujjait ajkaimhoz emeltem. -… csak ez a lakás… mindig is olyan hangos volt… most pedig olyan, mintha üres lenne… - ismertem el.
- Na, ez nem volt valami szép… - jegyezte meg. Jogos volt, hogy nem tetszett neki.
- Tudod, hogy nem így értettem. – szorítottam számhoz hatalmas ujjait, s pontosabban is gyűrűs ujját.
- Tudom… - simította meg fejemet, majd puszit nyomott kobakomra. -… de ha üresnek véled, akkor majd feltöltjük élettel… megtöltjük közös emlékekkel, s mindennel mire vágyunk, mert ez lesz a mi kis fészkünk, csakis a miénk. – s tényleg nem haragudott hars megjegyzésemért, hisz igazán lelkesen folytatta mondanivalóját.
- Úgy gondolod? – kérdeztem, s muszáj volt szembefordulnom Vele, hogy láthassam gyönyörű arcát. Még így hajnalban is hajlandó voltam bármit megtenni érte, hogy láthassam Őt.
- Persze… - mondta, s nem egészen értette mit mozgolódok előtte, mint egy sajtkukac, de néhány pillanat múlva már megérthette, hisz ott ültem előtte takaróba bugyolálva tetőtől talpig törökülésben hatalmas vigyorral. Arcom valahogy nem tükrözte azt, hogy úgy hajnali 3 körül lehetett. Nemrég aludt el újfent a hercegnő, s már órákkal ezelőtt itt hagytak minket a vendégek mondva szükségünk van az egyedüllétre… s igazuk volt, ha nehezemre is esett ezt először elismerni.
- Még szerencse, hogy itt is maradt néhány cuccom… - böktem oldalra, arra a néhány dobozra, amit nem sikerült legutóbbi költöztetésem során elvinni innen, persze létezésemnek ez csak egy apró részlete volt, hiszen dolgaim nagy része… Kit-nél volt.
- Még szerencse… - forgatta szemeit mókásan. - … alig fértem el ezen néhány dobozodtól a saját cuccaimmal. – vigyorgott rám.
- Ohh… ohh… - meglepődöttségemet nem lepleztem, sőt inkább még szándékosan rájátszottam. -… nem gondolod, hogy pofátlan vagy egy kicsit? – kíváncsiskodtam.
- Én? Ugyan… - legyintett, s le nem törölte volna arcáról az öntelt mosolyát, sőt még mintha fellélegezve szépen hátra is dőlt az ágytámlámra.
- Egy bőröndből élek… mint valami utazó. – világítottam rá a lényegre. – Mindenhol a Te cuccaid vannak… mindenhol. S a szoba tulajdoni jogát még mindig én élvezem… szóval akkor, hogy is van ez? – na, erre varrjon gombot, mosolyogtam rá.
- Kora hajnalban ügyvéddé avanzsáltad magad? – kötekedett, s összefonta mellkasán a karjait.
- Csak tisztázom a felállást… - rántottam meg a vállamat már amennyire azt meg tudtam csinálni abban a helyzetben, amelyben épp voltam… egészen hasonlítottam egy kötözött sonkára.
- Dr. Walsh… akkor elmondaná, hogy mi is a helyzet állása? Nem egészen értettem… - hajolt egy kicsit előrébb, mintha tényleg érdekelné a dolog.
- Túl sok területet foglalt el az Úr… s ez így nem helyes. – ráztam a fejemet, majd a következő pillanatban egy másodperc erejéig még talán el is felejtettem levegőt venni, hisz hirtelen mozdulatai lefagyasztottak. Konkrétan szempillantás alatt döntött el maga előtt, s helyezkedett el rajtam.
- Szóval sok helyet foglalok el? – kérdezte, s lassacskán bontogatni kezdte a takarót közöttünk, s ahogy ezt megtette óvatosan simított pólóm alá.
- Egyre többet… - pislogni sem pislogtam, farkasszemet néztünk miközben egyre nagyobb felületet fedett fel belőlem, ahogy leszedte rólam a takarót. Köztem, s közte csakis pólóm vékony anyaga volt, kedvelte a szabadabb alvós egyenruhákat… mondhatni a majdnem semmit.
- S ez olyan nagy baj? – tekintetét nem fordította el az enyémtől, s hatalmas tenyerét úgy csúsztatta egyre fentebb testemen. Ívbe rándult volna testem alatta, de Ő rajtam volt, mint egy saját takaró fedett be.
- Sosem laktam még együtt egy fiúval… úgy, hogy biztos voltam benne, hogy tartós lesz… - ismertem be, s ezzel átfedtem egy olyan témát is, amit jobb volt nem konkrétan említeni… legalábbis most, ebben a helyzetben.
- S most erről tudod, hogy az lesz? – kérdezte, s keze derekamra csúszott így testemet megemelve sajátjához húzta azt. Oly szerelmesek voltak szavai, hogy ujjai között olvadtam szét.
- A helybitorló megkérte a kezemet… s én igent mondtam. – kacsintottam rá, majd kezeimet nyakába fonva visszarántottam inkább Őt az ágyra, s hagytam, hogy végre csókban forrjanak össze ajkaink, amire oly nagyon éheztette már testemet.
- Nagyon helyesen tette… nagyon helyesen…

- Biztos, hogy megleszel? – kérdezte túlságosan is aggódva miközben a konyhában fordultam egyet, s öntöttem ki a frissen facsart gyümölcslevemet.
- Miért ne lennék? – kérdeztem vissza teljesen természetesen. – Sadie most már egészen békésen alszik itt kint… azt hiszem, érzi, hogy hazaérkezett. Én pedig… újraismerkedek a lakással. – vallottam be, s megtámaszkodva egy kicsit legurítottam a vitaminbombámat.
- A cuccaidról… - kezdett bele, de feltartottam a kezemet, hogy inkább ne is folytassa.
- Folyamatban lesznek… nemsokára. – mosolyodtam el. – Max az új lakó ruhatárából csórok egy-két szexibb darabot… - emelgettem a szemöldökömet neki kacérkodva, s ezzel azon nyomban tereltem is a témát.
- Remélem Sadie-re gondoltál. – nevetett fel, s úgy lépkedett közelebb hozzám.
- Ohhh… nem. – ráztam meg a fejem, ujjaimmal csettintve egy hangosat majd kitértem előle. – Pedig azt terveztem, hogy az újonnan megnyílt üzlettulajdonost csakis egy alsónadrágjában várom… - jegyeztem meg visszafordulva félvállról, s úgy rebegtettem egy pillanatig szempilláimat. – De ha nem, hát nem… - rántottam meg a vállamat, s tettem volna meg egy lépést még előre, de éreztem, hogy elkapott hátulról, s úgy rántott magához.
- Én azért ezt újragondolnám… - suttogta a nyakamba, s ahogy ajkai bőrömet érintették mindenem bizseregni kezdett. De ez a „nem szabad” érzések közé tartozott most… menni kellett, nekem meg… nekem meg össze kellett rámolnom a lakást, s talán jómagamat is.
- Én nem. – ráztam meg a fejemet egészen határozottan. Jó volt vele játszani, oly életet adó.
- De, de… - bólogatott, s végigsimította alakomat. Érintésének köszönhetően konkrétan a lábujjaimat is össze kellett szorítanom. Borzasztó egy ember… borzasztó.
- Nem. – jelentettem ki, majd Őt, s talán én magamat is meglepve hirtelen szembe fordultam vele, s úgy adtam neki egy ártatlan puszit az arcára. – Most pedig menj, s nyissátok meg azt az üzletet, mert nem igazságos, hogy visszafogjátok az emberek elől azt a sok finomságot. – utasítottam Őt, egészen sajátosan, s megindultam az ajtó felé, hogy így mutatva neki az utat biztos megtalálja a kijáratot.
- A megnyitó csak délután van… - mondta ki.
- De te az üzletvezető vagy, s a főpék… kellesz oda, ne kelljen kétszer mondanom. – ahogy előadtam magamat, konkrétan majdnem hangosan felnevettem. Lehet ezt meg is tettem. – Na, jó… ez vicces volt. – töröltem ki szememből a könnycseppet mely a felnevetésnek köszönhetően született meg.
- Elment az eszed. – rázta meg a fejét a küszöbön állva már. – De tetszik… - simította meg lágyan az arcomat, s úgy hajolt felém kicsikét.
- Lélekben ott leszünk… jó? – simítottam meg mellkasát, s tenyeremet pontosan szíve felé helyeztem. Hatalmasat dobbant kis motorja.
- A legnagyobb kritikusom… - puszilt meg még egyszer, mibe belemosolyodtam.
- S hogy tényleg megnyugodj… nem sokáig leszünk egyedül… Ash is átjön, ahogy anyáék is. Este pedig téged is várunk… - mondtam neki, csakhogy megnyugtassam, tényleg nem leszünk egyedül.
- Okés… - s azt hiszem először fogadta el ezt ily egyszerűen. Végre talán beletörődött, s talán nincs minek jobban örültem volna ennél.
- Csak ügyesen. – simítottam meg az arcát újfent az utolsó csóknál.
- Meg tudnám szokni ezt a munkába bocsátásos reggeleket… - ismerte el, ahogy a lépcső felé hátrálva vette a lépéseit, kellett egy kis idő, de megindult.
- Majd meglátom, mit tehetek… - kacsintottam rá, majd megfogva az ajtót lassan kezdtem azt becsukni, de mielőtt eltűnhettem volna mögötte még egyet üzentem neki. – Szeretlek. – intettem neki, s láttam, hogy arcán a legcsodálatosabb mosoly villant fel, majd éppen hogy eltűntem volna válaszát is hallhattam.
- Szeretlek… - mély hangjának visszhangjával a fülemben pördültem vissza a házba, és konkrétan képes lettem volna végigfeküdni a kanapén és átaludni a napot, de az nem igazán lett volna helyén való.
Sadie minden egyes csendes pillanatát ki kellett használnom. Meglesve, hogy minden rendben van-e vele indultam utamnak a lakásban… a lakásban, ami ténylegesen másnak tűnt, mint ami eddig volt. Valamivel kevesebb, de mégis több. Kevesebb a srácokkal, de több… Velünk. Üres szobájuk ajtajában megállva egy pillanatra konkrétan kirázott a hideg, s valóságosan mellkason ütött a valóság miszerint ők tényleg elköltöztek… nem számít az, hogy nem messze, konkrétan felénk, de akkor is, nem voltak itt. Újabb dolog, amihez hozzá kellett szokni… mint ahogy ahhoz is, hogy a kislányom bármelyik pillanatban hívhat engem… ahogy tette azt most is.
- Sadie… Sadie… - ismételgettem a nevét, míg hozzá érkeztem tudatva, hogy úton vagyok. -… itt van a te anyukád, nem mentem ám sehová. – ráztam meg a fejemet, amikor kezeimbe vettem őt. – Hiányoztam? – kérdeztem meg picike alakjától. – Tudom, hogy nem vagy éhes, hisz az előbb ettél… s a pellus is tiszta… érzem. – beszélgettem vele, vagyis mondhatni magammal. De arcát figyelve mégis az az érzés árasztott el, mintha ő maga válaszolna nekem. Máris békésebb volt hangulata, ahogy ölembe volt. – Tudod-e hogy elkerülhetetlen, hogy el legyél kapatva? – s vele együtt indultam meg a házban. – Bizony… rólad van szó. – töröltem meg szájacskáját, hisz kicsikét nyáladzott a drága. – Szóval akkor segítesz anyának? Nagyon helyes… amúgy is szükségem lenne egy másik kézre. – nevettem el magam, ahogy ringattam őt majd hiába a nappali felé indultam meg változtatnom kellett az utamon, hisz kopogtak az ajtón. Csengő is lett volna, de áldottam az érkezőt, hogy nem azt használta, mert a kisasszonyt biztos megijesztette volna ilyen közelről. – Na, mit gondolsz… Harry itthon hagyott valamit? Gyanítom, hogy Ő lehet az, hisz alig 5 perce, hogy elmehetett… - magyaráztam a rózsaszín puhaságnak, s fél kézzel még az ajtót is sikerült kinyitnom… de talán már azonnal bezárni akartam, hisz nem… nem Harry volt az, de nem is Roy, s nem is Joan… sőt még Ash sem. Az ajtónk előtt Kit állt.
Megfagytam… éreztem, hogy a szívem egy új ritmust vesz fel… gyorsabban ver, mint az átlagos, s fájdalmasabban is. Bántotta bordáimat minden egyes dobbanása a szerkezetnek. Levegőt kellett volna vennem, de elfelejtettem hogyan is kell azt. Talán ereimben még a vér is megállt. Sadie felsírása hozott vissza a valóságba, akit automatikusan kezdtem csitítgatni szavak nélkül. Nem mozdultam, mert talán nem is tudtam. Csak álltam ott előtte és… nem tudtam magammal mit kezdeni. Se szavak, se tettek nem jöttek, ahogy neki sem. Gyomrom akkora kis gombóccá gyűrődött, hogy talán egy dió is nagyobb volt nála. A pillanatok teltek, s a néma csend egyre nagyobb lett… testem pedig a remegésben találta meg menekülését, ami pedig nem tetszett Sadie-nek.
- Sajnálom… - ráztam meg a fejemet, s hátat fordítva neki indultam meg a nappaliba, ahol kint eddig is feküdt a kisasszony a kanapén. Tudtam, hogy le kellett tennem, mielőtt kárt okozok benne. Egyre jobban remegtek végtagjaim, s még véletlenül sem akartam őt elejteni. Féltettem.
- Bejöhetek? – kérdezte halkan, s magának megválaszolta a kérdését, hisz hallottam lépéseit, majd rögtön utána az ajtó csukódását is.
- Adora… - motyogtam magamban remélve, hogy lenyugodhatok, de hiába letettem Sadie-t, aki kezdett talán elcsendesedni az én kezem már látványosan remegett. Hiába fogtam le az egyiket a másikkal, nem értem el vele semmit. Semmit. Nem mertem ránézni… nem volt olyannyi lélekjelenlétem, habár tudtam, hogy ő csakis engem néz, s azt is tudtam, hogy ez a pillanat el fog jönni… de ez váratlan volt. Mégis hogyan került ide?
- Én vártam… - kezdett valamiféle mondatba, de neki sem jött össze ez olyan könnyen. No és akkor én mit mondjak?
- Kit… - nevét kimondani is fájdalmas volt, s ha nem haraptam volna, ajkamba minden bizonnyal felordítok a fájdalomtól.
- Legalább megpróbálnád megmagyarázni ezt az egészet? Konkrétan otthagytatok, s mint a kámfor tüntetek el… mindenki tudott róla csak én nem… én… a vőlegényed. – s igenis sikerült szavainak megindulnia szájából… nem bírtam tovább ülni, muszáj volt megindulnom, mert egyszerűen testem felett az ideg már olyannyira uralkodott, hogy visszafordíthatatlan volt.
- Ne kérd, hogy megmagyarázzam… mert nem tudom. – remegő ajkakkal válaszoltam ezt neki, s sétáltam úgy az ablakhoz. Továbbra sem tudtam a szemébe nézni. Több mint gyáva voltam.
- De… próbáld meg, megérdemlem. – kérte ki magának, s tudtam, hogy felém közeledik, hisz hangja sokkal közelebbinek tűnt, mint eddig. – Senki nem mondott semmit… senki. El tudod ezt képzelni? Tudod milyen volt az elmúlt egy hetem? Nem kívánom senkinek… senkinek. – tudtam, hogyha megfordulok, rögtön vele szembe leszek, s ezt nem akartam, nagyon nem. – A barátaid pedig csak titkolóztak, s semmit nem mondtak… csak annyit, hogy biztonságban vagy, s hogy időre van szükséged. Na de mire? Kérdem én, mire? – szavai igazán kétségbeesettek voltak, válaszokért küzdőek.
- Kit… kérlek. – próbáltam összeszedni minden erőmet, de tudtam, hogy nem sikerülhet… ez már túl sok volt.
- Adora… én, kérlek… beszélj hozzám, mondd el hogy mi ez… oldjuk meg, mert biztosan meglehet… csak add meg az esélyt, kérlek. – fogta meg ekkor gyengéden ujjaimat, s lassacskán fordított magával szembe. Nem tudtam, ellenkezni a testem teljes mértékben feladta a saját irányítását.
- Én… nem tudom. – motyogtam, s muszáj volt mellkasomon összefonnom a karjaimat, mert ha nem tettem volna, talán ott helyben szétesek.
Szembe kellett néznem a valósággal. A valóság konkrétan elém jött, s bekopogtatott lakásomba. Ki kellett lépnem a buborékomból, mert minél tovább voltam benne annál fájdalmasabb lesz, ha véglegesen eltűnik majd. De azt viszont tudtam, hogy a károk már így is elég nagyok voltak… csak egyszerűen nem voltak kimondva, s talán ez volt a legnagyobb probléma. Cselekednem kellett… de mégis hogyan?
- Beszélni akartam veled… de még… össze kellett volna szednem magamat. Sajnálom, hogy ez idáig nem tettem meg. – kimért voltam, de próbáltam minél többet mondani, mert megérdemelte.
- Adora… nincs semmi baj. Felejtsük el az egészet… jó? Most itt vagyok, beszéljük meg. – mondta, s megsimította a karjaimat, majd ujjával óvatosan állam alá nyúlt, s úgy fordította a tekintetemet a sajátja felé.
- Mi van, ha nincs miről beszélni? – kérdeztem tőle oly könnyes szemekkel, hogy alig láttam át rajtuk. Kimondtam… elkezdtem… s tudtam, hogy ennél csak rosszabb lesz.
- Hogy, hogy nincs miről beszélni? Ne butáskodj… érthető, hogy megijedtél… anyuka lettél. – nem értett engem… vagy éppen nem akart érteni. – Engedd, hogy segítsek… - próbált újra érinteni, de én megráztam a fejemet.
- Mi van, ha tényleg az a szörnyeteg vagyok, akitől már az elején féltettelek? Emlékszel arra mikor megkérted a kezem? Én megmondtam, hogy nem vagyok olyan jó, mint amilyennek hiszel… próbáltalak figyelmeztetni, próbáltalak… de elragadott mindkettőnket egy ismeretlen boldogságfelhő – s ahogy jöttek belőlem a szavak úgy potyogtak a könnyeim is, amiket ő le akart törölni… de lehetetlen volt megszüntetni őket.
- Ne beszélj így… kérlek… - ragaszkodott valami pozitív vonulathoz… de nekem ez nem ment. Többet nem.
- Kit… hát nem érted? Minden megváltozott… a világom a feje tetejére fordult. – s kitértem előle, mert nem tudtam volna tekintetének kereszttüzében állni továbbra is. Járnom kellett, muszáj volt mozognom.
- Mi minden változott meg? – kérdezett rá, de nem követett.
- Én változtam meg… - fordultam hirtelen vele szembe, s tártam szét előtte kezemet. -… én magam. – ütögettem mellkasomat ujjammal. – Megmagyarázhatatlan módon, de megtörtént… s nem tudok ellene mit tenni. Próbáltam sokáig harcolni ellene, de nem megy tovább… senkinek sem érné meg. Nem érdemled meg, hogy kitegyelek ennek az egésznek… egyszerűen nem… - ráztam meg a fejemet.
- A társaknak épp ez a lényege… hogy az ilyen hullámvölgyeken együtt átharcolják magukat… együtt. – ismételte azt a bizonyos szót, hogy erősítse jelentését. – Próbáljuk meg… ilyen egyszerűen nem lehet eldobni ezt az egészet… ne állj így az egészhez… mindent rendbe lehet hozni, ha akarjuk. – oly kitartó volt… s továbbra is oly kedves… forgatta lelkemben a tőrt, s tudtam, hogy következő lépésemmel én magam fogom ledöfni, de igen erősen.
- Lefeküdtem Harry-vel… - ejtettem ki először ittléte alatt az Ő nevét.
- Tudom. – s igen… az első alkalomról tudom, hogy tudott.
- Nem… nem érted… - magyaráztam, s el sem hittem, hogy azt csináltam, amit éppen tényleg csinálok. Összetöröm őt. -… megint lefeküdtem vele. A születésnapján. – s néma csönd… fájdalmas, s néma szótlanság. Felőrölt, megperzselt, s összetört… de nálam is jobban talán ő magát.
- Ohh… - ennyi volt a válasza, s ez talán rosszabb volt, mintha dühös lett volna… pedig biztosra megyek, hogy az is volt. – s mióta tudod ezt? Mióta tetteted azt, hogy boldog vagy mellettem? – kimértek voltak a szavai… megérdemeltem, minden egyes negatív dolgot.
- Azt sosem tetettem… mert az voltam… őszintén boldog. – ismertem el, s ha fájt, ha nem… ez volt az igazság.
- De vele boldogabbnak érzed magad… - ismerte el a tényt. - ... milyen naiv voltam. – nevetett fel kínosan, s ekkor hallottuk, hogy az ajtó nyílik… fél szemmel láthattam, hogy Roy, s Ash lépett be együtt az ajtón. Abban a pillanatban, hogy meglátták mi folyik éppen itt… még köszönni sem mertek. – Azt hiszem jobb, ha megyek… - észlelte ő is az érkezőket.
- Kit… - csúszott ki neve remegő ajkaimon.
- Ne Adora… csak ne… - rázta meg a fejét, majd úgy közelített meg engem, mintha először, s talán utoljára látott volna akkor. - … azt hiszem hinnem kellett volna anyának. – suttogta halkan, ahogy odahajolt hozzám, s egy puszit nyomott arcomra, amivel miután én összetörtem őt… ő is megtette ezt velem. Éreztem, hogy végem van.
Zúgott a fülem, remegtek a karjaim, a lábaim nem mozdultak, pedig tudtam, hogy össze akarnak csuklani alattam, s úgy folytak némán a könnyeim, mintha igazi patakok lennének szemeim. Nem kaptam levegőt… nem jutottam levegőhöz.
- Shhh… sssshhh… - kapott el hátulról Ash, s úgy vont karjaiba, s tartott össze. – Már vége is… már vége. – simogatta karjaimat, de nem sikerült nyugtatnia, mert tudtam, hogy ez az állapot csak romlani fog. – Shhhh édesem… shhh… - mondogatta, s ringatott úgy állva. – Így már könnyebb lesz… te is tudod. – suttogta halkan.
- Hogy jutott be egyáltalán? – kérdezte Roy, s sétált elém óvatosan.
- Én engedtem be… - nevettem fel kínosan. -… gondolom kivárta, míg mindenki itt hagy… nem hibáztathatom érte. – ráztam a fejemet, s észrevettem, hogy Sadie mozgolódni kezdett majd kiszabadulva Ash karjaiból hozzá sétáltam, s leülve a kanapéra mellé simogattam meg picike pocakját. – de hát ennek így kellett lennie… nem? – könnyek között pillantottam feléjük, mondhatni fulladozások közepette. – Nem kerülhettem el… egyszerűen nem… - ráztam a fejemet, majd felemeltem kisbabámat, s mellkasomhoz téve őt reménykedtem abba, hogy közelsége, hacsak egy kicsit is, de enyhít az érzésen… az összeomlás keserűségén.

- Olyan békésen alszanak… - hallottam meg édesanyám hangját, aki ebben a pillanatban egy takarót is akart rám teríteni, de épp ezzel érte el azt, hogy felkeltett. Meglehet kint a kanapén egy kicsit elszundikáltam Sadie társaságában miközben tudtam, hogy álmaimra vigyáznak a fiúk.
- Már nem alszok. – mozgolódtam, s kinyitva a szememet láthattam, hogy Sadie bizony alszik még azért. Feléjük emelve a kezemet integettem nekik bátortalanul.
- Akkor már nem alszik. – ismételte el anya mosolyogva.
- Vettél azt, amit kértem? – érdeklődtem igen nagyon óvatosan feltápászkodva a kanapén óvva a csöppséget. Emlékszem még a pihenésem előtt írtam neki „titokban” egy üzenetet, hogy szerezzen be nekem néhány dolgot, amire azonnali szükségem van.
- Persze… - bólintott, s a dohányzóasztalra bökött, ahol tényleg ott volt egy szatyor a drogériából.
- Köszönöm. – bólintottam, s elfogadtam a kezét ugyanis segíteni próbált felállni.
- Mi ez a nagy susmogás? – karolt félig az én nyakamba, félig az anyáéba Ash. Vártam a pillanatot, amikor egy ilyenért anya lekever neki egyet ugyanis ők pontosan az ég és föld fogalmát képviselik köreimben.
- Valami olyasmi, amihez semmi közöd… - osztotta ki anya, s akarva akaratlanul is elmosolyodtam, főleg azon, hogy lehántotta Ash karjait nyakából.
- Én kérek elnézést. – védekezett az idióta. – hogy érzed magad? – fordult felém inkább kizárva édesanyám csúnya pillantásait… egészen mulatságosak voltak így együtt.
- Nem tudom. – rántottam meg a vállamat, s megsimítottam az arcát, majd túrtam bele a hajamba. – Van egy kis dolgom anyával… megtennétek, hogy ránéztek addig a kicsire? – mutattam rá a hölgyeményre, aki nagyokat lélegezve csucsukált. Legalább ő érezte a saját békéjét.
- Ahogy szeretné a királynőm… - kacsintott rám, majd puszilta meg ujjaimat, s engedett el… én pedig elkapva anya kezét, s a szatyrot megindultam a fürdő felé.
- Ugye segítesz? – kérdeztem tőle, nem mintha megadtam volna számára a választási lehetőséget.
- Persze… - bólintott. -… a barnát valahogy mindigis jobban szerettem. – jegyezte meg mosolyogva, majd eltűntünk az ajtó mögül.

Először tettük ki a lábunkat a kicsivel az utcára. Csodálatosan gyönyörű szép időnk volt, s tudtam, hogy szükségünk van arra, hogy kimozduljunk… egy bizonyos helyre pontosabban. Miután otthon mindenkit sikerült meglepnem azon aprócska magánakciómmal (édesanyám segítségével persze), hogy újra bebarnultam, s megnőtt hajamból ismételten vágtam le ezúttal házilag egy keveset, számomra talán a legfontosabb embert a világon is meg akartam lepni életének egy igen nagyon fontos napján. Végig abban a hitben volt, hogy nem leszünk ott vele, de már mikor tegnap visszaköltöztünk a lakásunkba tudtam, hogy úgyis megoldjuk az eljutást… most pedig már egyértelmű volt a dolog. Megérdemelte ezt a meglepetést, s talán ennél sokkal többet is.
Tudtam, hogy senki sem számított a jövetelünkre. A fiúk már korábban megérkeztek, hogy nehogy feltűnő legyen hiányuk… s én édesanyámmal együtt sétálva az úton toltam a babakocsit ezen a napos délutánon. Kicsikét félelmetes volt elindulni a csöppséggel, de édesanyám támogatott… ellátott mindenfajta jó tanáccsal így lefoglalva minden pillanatomat. Hálás voltam neki, ahogy mindenki másnak is.
Egészen szép kis társaság gyűlt össze a „Bite”-ban, mely nem csak belül, de kívül is bővült egy csodálatos terasszal. Egyértelmű volt a sikere… a gratulációt pedig személyesen akartam átadni a tulajdonosnak, s úgy kerestem hát Őt.
- Elnézést… - kopogtattam meg vállát ártatlanul háta mögül. Kint mondták, hogy bent találhatom éppen, s Sadie-t kint hagyva egyelőre a szüleimnél lépkedtem be hozzá egyedül. -… tudna segíteni, hogy hol találom a hely tulajdonosát? Személyesen szeretném átadni a gratulációmat. – mondtam neki, s vártam a reakcióját mikor éppen megfordul, s meglát engem. Első szavamnál felismert, éreztem teste reakcióján, de tudtam, hogy most látnia is kell… mert változtam egy keveset, már csak reggel óta is. – Szóval… hol is találom? – kérdeztem rá ismét, kíváncsian, s megigazítottam hajamat.
- Pontosan itt áll maga előtt… - az első néhány pillanat meglepődöttségét leküzdve széles mosolyra húzta ajkát. Köpni, nyelni nem tudott.
- Szuper. – bólintottam, majd nyakába kapaszkodva csókoltam büszkén ajkaira, s szinte felsikkantottam, amikor megragadta derekamat, s konkrétan megemelve meg is pörgetett örömében.
- Nem hiszlek el… - mondta izgatottan, mikor letett, s beletúrt a hajamba. – Mégis itt vagy… - úgy csillogtak a szemei, hogy csak tekintetéből kiolvasva olyan regényt lehetett volna írni, hogy csoda.
- Ami igazság… itt vagyunk. – böktem az ajtó felé, ahol a nagymama állt az unokája társaságában.
- Gyönyörű vagy… - ölelt magához igazán szorosan. -… köszönöm, hogy itt vagy. – simogatta hátamat miközben kicsit játszadozott tincseimmel… mintha elfelejtette volna néhány pillanatra azt, hogy nem csak ketten vagyunk.
- Csakis a tiéd vagyok… csakis a tiéd. – simítottam tenyerembe arcát.
- Tényleg? – kérdezett rá, s tette mindezt úgy, hogy látszott rajta… többet tud, mint amit szerettem volna. Most lepődjek meg, hogy egyes embereknek eljárt a szája?
- Tényleg…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése