2015. február 1., vasárnap

LIX. rész - Back for you

Sziasztok! Hát megérkezett számotokra a következő rész is! Az igazság az, hogy már tegnap elterveztem, hogy hozok újat, de nem úgy alakultak a terveim, ahogy szerettem volna, s így csak ma sikerült befejeznem az írást. Tény az, hogy eszméletlen hosszú rész lett ez megint mellesleg, de nem akartam kettészedni, s muszáj volt úgy írnom mindent, ahogy… remélem, nem bánjátok! No meg azt is remélem, hogy tetszeni fog! Jó olvasást! Puszi Dorka

U.i.: Boldogságos születésnapot kell kívánnom a világ egyik legcsodálatosabb személyének, Harry Styles-nak. A drágaság már 21 éves… hihetetlen. <3


Baby, you don't have to worry
I'll be coming back for you
Lately, I've been going crazy
So I'm coming back for you
(One Direction)

Az érzelemhad, mi Amber szemében, s talán egész testében összegyűlt miközben Vele beszélt… felfoghatatlan volt. A laikusok számára. Számomra nem… pontosan tudtam, hogy milyen érzés volt ez számára… csillagokat lehozó, hegyeket mozgató.
S habár csak az ablakon túlról figyelhettem végig beszélgetésüket mégis úgy éreztem ott vagyok velük… legalábbis egy részem.
- El fog jönni. – a leányzó hosszú percek múltán kelt fel az ágyából, s sétált az ajtóhoz, majd azt kinyitva halkan suttogta nekem ezt a pár szócskát. Szemében ekkor már nem csak a félelem volt, hanem az öröm is… kezdett az is teret nyerni a meglepettség mellett. – köszönöm. – tátogta, legalábbis mozgó ajkaival ezért harcolt, s azt hiszem minden megmaradt erejét egy valamiféle mosolyféleségbe próbálta összegyűjteni, majd ezt követően behajtva ajtaját zárta el magát ismételten.
- Szerinted? – nem egész volt a kérdésem, de testbeszédemből Allie így is érthette.
- Próbálkozz meg vele… - bólintott bátorítóan, majd kezeit a kilincsre téve tárta ki az ajtót óvatosan előttem.
- Bejöhetek?- kérdeztem, de már ekkor bent voltam. A lány ezúttal sem válaszolt többet, de ahogy teste megmozdult az ágyban tudtam, hogy tudta, hogy beléptem hozzá. – jó… akkor, ha nem bánod én ide leülök. – s az ablak előtt elhelyezett hatalmas nagyfotelbe ültem be törökülésben.
A párnát a feje, s keze közé hajtogatta, s úgy feküdt oldalasan, pontosan én felém fordulva. Nem beszéltünk, egy szó sem hangzott el kettőnk között, mégis megértettük egymást. Nem kapta el a tekintetét, hagyta, hogy őt figyeljem, s azt hiszem ez volt a legtöbb, mit tehetett. Kimerült volt, s gyanítom fájdalmai voltak, de mégis derűsebb volt az arca… halvány eltökéltség festődött arcára.
Csak megközelítőleg tudtam elképzelni, hogy vajon mi is járhatott a fejében, s vajon miről is beszélhettek Vele. Talán kíváncsi voltam sok dologra, de nem kérdeztem semmit… hagytam őt, hogy dolgozza fel az egészet, élje meg a pillanatot, s talán azt, hogy elfogadja… sebei be fognak tudni gyógyulni, mind testén… mind lelkén.

- Khara… sssssshhh… Khara.- apró kezek simítását éreztem karomon, miközben a sötétség karjaiban ringtam. Elbóbiskolhattam. – hazaviszlek… - a kedves hang ajánlatot tett, s lassacskán szememet is sikerült nyitódásra bírnom. A fotelben voltam valami igen sajátos pózban begubózva, s úgy aludhattam egy keveset Amber társaságában, merthogy ő is aludt… úgy tűnt igazán békésen, nyugodtan.
- Oké… - próbáltam hangtalanul mozogni, s úgy kikerülni a fotel karjaiból, amikor is automatikusan nyúltam nyakamhoz… meg lehet közelebb akarva érezni magamhoz Őt, a tőle kapott nyakláncot akartam egy csókkal ajándékozni, ha már Őt nem tudtam… ez valamiféle rituálévá alakult az elmúlt napokban. -… a nyakláncom. – tapogattam nyakamat, s rögtön tisztán láttam már ekkor azzal ellentétben, hogy két másodperce még homályos volt a tekintetemmel együtt az agyam is. – A nyakláncom… - meglepően gyorsan pattantam ki ültő helyemből, s próbálva továbbra is nem nagy zajt csapni kezdtem el keresni környékemen, eszeveszett módon a kis láncot, rajta a medálommal.
- Mi? – Allie nem értette. Riadt arccal tekintettem rá.
- A nyakláncom… - ismételtem neki el, s minden egyes négyzetcentiméterét átpakoltam annak a helynek ahol voltam… s nem találva semmit követtem azt az utat, mit megjártam, míg ideértem. A szoba ajtajától kezdve a csoportos foglalkozás terméig minden csempét, s zegzugot sasszemmel kémleltem. Meg kellett találnom a láncomat. Szükségem volt rá. Szabályszerűen éreztem, hogy nehezen esik a levegővétel hiányától. Égett a bőröm a medál helyén, fájt.
- Nem találom… nem találom. – ráztam a fejem, s a puffokba vágtam egy párnát, mert kezdtem ideges lenni.
- Nyugi Khara… biztos meg lesz. – próbált követni Miss Lewis, de valahogy mindig elpárologtam előle.
- Nekem most kell. Most. – mutatóujjammal magam előtt mutatva jeleztem, hogy komolyan gondolom, mit mondok.
- Tőle kaptad? – kérdezte kedvesen, s próbált némi információt kiszedni belőlem. – hogy nézett ki pontosan? – lehet nem nagyon szóltam eddig a pillanatig erről.
- Egy ezüstnek tűnő kis bizsu lánc… egy kulccsal rajta, mint medál. Meg kell találnom… meg kell. – úgy beszéltem, mintha legalább egy több ezer fontos ékszer tűnt volna el a nyakamból… s habár a valóságos értéke ékszeremnek talán alig volt egy font, eszmei értéke felbecsülhetetlen volt.
- Próbálok segíteni… - ajánlotta fel, s letette válláról táskáját. – te nézz itt át mindent… én meg kint végignézek megint mindent. Okés? – tárta elém tervét.
- Jó. – bólintottam, s már terveztem is fejemben, hogy a helyet atomjaira szedem, még akkor is, ha holnap estig fog tartani, míg minden összepakolok. Semmiféle álmosságot nem éreztem már ekkor magamban, sokkal inkább némi zaklatottság vette át annak a helyét.
Visszajátszottam fejemben az itt történt eseményeket, s azokat követve még a legirreálisabb helyet is átkutattam a cél érdekében. Semmi… s ez az eredmény nagyon nem tetszett. Nagyon nem.
- Na? – próbáltam reménykedve megszólítani Allie-t mikor benyitott a terembe.
- Semmi… - nem igazán tetszett neki sem ez az infó, főleg, hogy meg kellett velem osztania. Látta az arcomon, hogy fontos az az apróság nekem.
- Ez nem igaz. – legszívesebben toporzékoltam volna ott áltó helyemben, de e helyett csak, mint egy cövek estem bele a kanapéba, s bámultam magam elé, majd temettem az arcomat a tenyerembe. – hogy lehetek ennyire szerencsétlen? – kínosan nevettem fel, s közben megéreztem azt, mit nem szabadott volna… könnyeket a szememben. Igazán nyűgös voltam, ez itt bebizonyosodott.
- Ugye tudod, hogy ez mindenkivel megtörténhet? – a kanapé karfájára ülve karolta át hátamat, s bújt közelebb hozzám kicsit. – nem a világ vége… Ő is tudni fogja. Ne keseredj el. – simogatta a karomat, s szavai hallatán legalább úgy éreztem magam, mint egy kisiskolás, akinek elrontották a társai egy kedvenc játékát, s most a tanár vigasztalni akarja. Nem zavart a hirtelen jött párhuzam, de tényleg így éreztem… 20 évesen, mint egy kisiskolás szipogtam egy bizsu miatt. Egy teljesen szürreális Khara jelent meg itt.
- Mi a franc történik velem? – próbáltam levegőt venni, merthogy közben könnyem, nyálam mindenem összefolyt. Tragikomikus volt az egész.
- Szerelmes vagy… - ezt azt hiszik, hogy mindenre rá lehet húzni? Meglehetősen sok mindennél bepróbálkoznak vele. -… de most legfőbbképpen fáradt. Kimerítő napjaid voltak, s azok is lesznek… új neked még ez az egész, szóval bele kell rázkódnod, s ha időd van, akkor pihenned kell, szóval most hazaviszlek, s ha kell, magam teszlek ágyba… - nevetett fel halkan.
- Gondolom…

Sírásra ébredtem, keserves zokogásra. Kinyitva a szememet láthattam, hogy az égen még a sötét fátyol volt, tehát alig aludhattam pár órát mióta Miss Lewis hazahozott… rátekintve a telefonomra másfél órát tippeltem. Gondolkodás nélkül pattantam ki takaróm alól, s rohantam céloztam meg hugicám szobáját. Az ajtó tárva nyitva, a lámpa égett, édesanyám Elsa-val a kezében rótta a köröket a szoba közepén.
- Mi történik? – nem a szokványos sírás volt ezt… sokkal erősebb, mondhatni fájdalmas.
- Nem tudom… nem tudom. Nem akar megnyugodni. Nem éhes, nem szomjas mindent ellök magától. – édesanyám is nyúzott volt, nem aludhatott sokat. – beviszem az ügyeletre… - jelentette ki, s azt hiszem ténylegesen ez volt a legjobb ötlet, Elsa arca konkrétan már lassan lila volt a sírástól… félelmetes volt így látni egy csöppséget.
- Állj ki a kocsival… a többit intézem. – elvéve a csöppséget a kezéből turbó üzemmódban fektettem le őt pelenkázójára, s adtam rá egy felsőt, miközben a létező összes eszembe jutó dologgal próbáltam zokogását csillapítani, de lehetetlennek tűnt. Eszeveszettül belefájdult a szívem már csak a látványba is. Most már tisztán látszódott, hogy fájdalmai voltak. – Minden rendben lesz kislány… minden rendben. – ringattam, s felemelve egy puszit nyomtam homlokára. Forró volt… nagyon magas láza lett hirtelen.
- Itt vannak a mentők… - édesanyám szerintem világát nem tudva ordította el magát a földszinten, mire én automatikusan indultam el vele le a földszintre. -… ez gyorsabbnak tűnt. – alig egy utcára volt tőlünk a mentőállomás, s ebben igaza volt édesanyámnak.
- Nagyon magas a láza… - kezem szinte már remegett, mikor már leértem hozzájuk a lépcsőről, félve adtam át az orvosnak őt ott. Keservesen belefájdult mindenem a látványba. Olyan pici volt.
- Mióta vannak ezek a tünetek? – az apróságot vizsgálta az orvos miközben mi egymást támasztottuk. Egészen biztos vagyok benne, ha nem lettünk volna, ott egymásnak mindketten padlón kötünk ki… minden értelemben.
- Alig egy órája keltem fel a sírására… szokatlanul más volt ez. – édesanyám megpróbálta minden erejét összeszedni, hogy a megfelelő választ adja az orvosnak. Ő pedig vizsgálta a hugicámat, akin tisztán látszott, hogy nincs jól… állapota látványosan romlott. Összeszorult a gyomrom.
- Mert az volt… - ismerte el a profi. -… nagyon jól tette, hogy minket hívott ugyanis Elsa-t azonnali módon be kell vinni a kórházba. – s már pakolták is cuccukat, s indultak is mindenestől kifele a nappalinkból. - A kislányának olyan tüdőproblémája alakult ki, amit azonnali módon műteni kell… - ahogy ezt mondta a férfi jól érezhetően csuklott meg édesanyám lába maga alatt, de én ott voltam, s megtartottam őt.
- Édes istenem… - kaptam a számhoz, s azt hiszem ott abban a pillanatban állt meg valójában az én szívem is.

Egymillió meg plusz egy aprót dobáltam a telefonba, s reméltem, hogy el tudom érni Őt, de nem volt esélyem. A készülék volt, hogy befogadta a pénzemet volt, hogy automatikusan dobta vissza a tartójába jelezve… ezt most megszívtad. Hát meg. A falnak dőlve csúsztam végig annak mentén, s fogtam a kagylót a fülemhez… hiába. Ellökve magamtól hagytam, hogy hintázzon mellettem, s mutassa az idő múlását, mint egy óra mutatója. Tikk-takk-tikk-takk.
Éjfélt már javában mutatott az óra mikor beérkeztünk a kórházba. S azóta, hogy beérkeztünk az óta nem tehettünk kb. semmit sem… csakis várhattunk. Édesanyám legjobb barátnőjét még otthon értesítette, aki gondolkodás nélkül fordult ide a kórházhoz, de én, ahogy volt felejtettem mindent el. Egy telefont nem hoztam magammal, egyszerűen nem volt a fejemben, s most meg… most meg kellene. Még Nora-nak sem tudtam szólni, hogy valószínűleg a holnapi találkozónk egészen esélytelennek tűnik, mondhatni lehetetlennek.
- Próbáld meg ezzel… - egy hangot hallottam meg, majd egy kezet láttam szemem előtt, aki a telefonját nyújtotta felém.
- Te? – kaptam fel fejemet, s töröltem meg a szememet… a szépség fogalmát most még álmomban sem tudtam volna teljesíteni.
- Anya behozott… anyud beszélt vele. – jegyezte meg majd úgy fordult elém kocsijával, hogy próbálta megtalálni azt a pontot, ahonnan láthatja tekintetemet… újabb lehetetlen küldetés.
- Bocs, hogy nem hívtalak… otthon hagytam a telefonomat… ahogy anya is. – beszéltettem magam, hogy el ne kezdjek sírni… eszméletlen teljesítményt nyújtott a mai nap a könnycsatornám, mondhatni túlteljesítette magát.
Édesanyám előtt a lehető legerősebb arcomat próbáltam mutatni, de ahogy ide beértünk, s őhozzá már jöttek én egyszerűen nem tudtam ott lenni velük, egy helyben ülve, várva a csodát. Sétáltam a folyósokon, majdnem szétvertem a telefonkészüléket, de mégsem… s most itt vagyok.
- Minden jobb lesz… - vonta fejemet ölébe, s simította karomat.
- Jah… - nem igazán voltak hihetőek a szavaim. -… olyan kicsi, s olyan ártatlan… nem láttad milyen fájdalmai voltak. A szívem szakad meg… a szívem. – ütögettem meg a mellkasomat, ahogy hátradőltem a falnak.
- Ha hozok egy kávét, vagy teát… magadba erőlteted? – ajánlotta fel, láttam szemében, hogy meg akarta teremteni a lehetőséget ahhoz, hogy beszélhessek Vele.
- Nem igazán… - ráztam a fejemet, s éreztem, hogy torkomon még a levegő is nehezen menne le, nem hogy bármi folyadék vagy esetleg szilárd dolog.
- Akkor majd én megitatlak… ez is egy lehetőség. – jegyezte meg, s váll rántva gurult el a folyosó másik irányába, amerre esetlegesen lehet majd egy automata.
Nem hívtam, s ő mégis itt van… minden lehetséges módon. Támogat.
- Harry… kérlek… vedd fel. – egyszerűen hallanom kellett a hangját. Ha nem is láthattam, legalább hangját kellett hallanom. Muszáj volt. Szörnyűséges fájdalmat éreztem a mellkasomban, mintha egy elefánt taposott volna végig rajtam, s bordáimmal minden létező szükséges szervemet szétnyomta.
S Ő nem vette fel… próbálkoztam, nem egyszer, de lehetetlen volt elérni… mindig rögzítőre kapcsolt az a nyomorult. Mit is vártam? Okkal van ott, ahol van… dolgozik. Elfogadom, vagy sem. S amúgy is, mit is tehetne egy kontinenssel arrébb? Semmit.
- Cseszd meg… - dobtam a szemközti falnak a készüléket… bevásárló listámra ekkor került fel egy telefon Nora-nak.

A műtét oly hosszú volt, mit el sem tudtam volna képzelni… reggel hatkor tolták át a csöppséget az intenzív osztályra megfigyelés céljából. Az orvos kimerülten, viszont annál örömteljesebben jött ki a műtőből, s keresett minket, a hozzátartozókat.
- A műtét sikeres volt… mindent megtettünk mit tudtunk, a kislány fel fog épülni. – szinte hallani lehetett, ahogy mindenki szívéről hatalmas kő esik le. Édesanyámmal konkrétan alig álltunk a lábunkon, eszünkbe nem jutott, hogy szemünket lehunyjuk akár egy pillanatra is.
- Én azt javasolnám, hogy menjenek haza, s pihenjenek néhány órát… Elsa a következőkben még altatva lesz egy ideig, s így van maguknak is egy kis ideje, hogy felfrissüljenek. – ajánlotta fel ezt az orvos.
- Maga szülő? – édesanyám kérdezte tőle ezt.
- Hölgyem… igen. Van egy kislányom, s egy kisfiam. – válaszolt az orvos.
- Akkor tudja, hogy az előző utasításának mennyi az esélye… mikor láthatom a kislányomat? – próbálta minden erejét összeszedni, s talán a hírek hallatára valamennyire sikerült is neki.
- Az ablakból már az intenzív osztály megőrzőjénél láthatja… mutatom az utat. – s indult meg előre, s mi meg automatikusan követtük.
- Uram teremtőm… - nem mondtam ki csak magamban mormoltam, s ajkamat haraptam mikor megláttam azt, miért jöttünk. Elsa becsövezve feküdt a magasított ágyában, s legalább öt különböző masina ellenőrizte nála, hogy rendben van-e minden.
- Jobban lesz… jól lesz. – édesanyám kezét az üvegablaknak tapasztotta, s szinte az üvegnek suttogta ezeket a szavakat. Ujjaimat az övére helyeztem, s úgy fogtam meg a kezét.
- Jól… - mondtam én is, s próbáltam minden hitemet ebbe az egy szavacskába beletömni. El akartam hinni, s el kellett hinnem. Megöleltem anyát, szüksége volt erre… szükségem volt erre.
- Menj haza… pihenj egy kicsit. – ismertette előttem gondolatait.
- Öhhhm… nem? – kérdeztem vissza. Tudja, hogy makacs vagyok tőle örököltem innentől kezdve nem értem már csupán a feltételezését sem miszerint én itt hagyom őt.
- Holnap kezdődnek a vizsgáid… egész éjjel fent voltál, kimerítő heted volt. Hazamész és alszol néhány órát, majd visszajöhetsz este. – egyértelműek voltak utasításai.
- Sosem voltam szófogadó gyerek… a rossz pénz nem vész el. – rántottam meg vállamat makacsan, majd mellkasomon összefontam karjaimat. – Maradok. – az én álláspontom is eléggé egyértelmű volt.
- Pontosan ezért hívtam egy kis segítséget… - bólintott oldalra ahol Nora társaságában Arnold jelent meg egy hatalmas nagy tálca kávéval. Bájosan integetett felénk, s kezdett megközelíteni minket.
- Nem megyek innen sehova. – jelentettem ki, s reméltem, hogy a következő 2 másodpercben gyökerek nőnek ki talpamból, s tartósan itt hagyatom magamat.
- Khara… ne akard, hogy a vállamra pakoljalak, s úgy vigyelek ki mindenki szeme láttára. – köszönt Arnold.
- El sem bírnál. – nem éppen volt a legerősebb férfiteremtés kit láthattam eddigi huszon évemben.
- Talán így van… talán nem. – sejtelmeskedett.
- Viszont azt megengedném neki, hogy ölembe lökjön, s együttesen szabadítsuk meg a kórházat tőled. – paskolta meg lábát a kocsijában. Persze, hogy ő az ellenem szövetkezőkkel volt.
- Holnap te is vizsgázol… azt ugye tudod? – kérdeztem rá csak úgy mellékesen erre az apróságra.
- Éppen ezért megyek én is haza… ahogy te is tenni fogod. – tapsolt maga előtt talán a helyzet gyorsítása érdekében.
- Azért jöttem, hogy veled legyek… hogy ne legyél egyedül. – ölelt át Arnold, s fejem búbjára adott egy puszit. – ráadásul hoztam neked valamit… - s zsebében halászva elővette onnan telefonomat. – biztos van kivel beszélned… - simogatta meg a karomat.
- Nem akarok hazamenni… üres lesz a ház, csendes. – vallottam be az egyik, s legfőbb aggályomat. Nélkülük most így nem biztos, hogy tudnék azon a helyen tartózkodni.
- Akkor megyünk hozzám… probléma megoldva. – oldotta meg a helyzetet Arnold.
- Köszönöm… - fordult édesanyám a megmentőm felé. -… mindenért.
- A múzsám családjáért mindent…

Enni, ha akartam volna se tudtam volna. Az étvágyam nem jött vissza. Arnold mindössze egy bögre teát tudott leerőszakolni a torkomon, mondva, ha éhen már éhen akarok halni, akkor legalább ne száradjak ki mellette. Fura figura.
- Megleszel? – a hálójának ajtajában állt, s engem vizslatott onnan.
Egy nyugtató zuhany után, szinte egy szál semmiben hulltam be hatalmas francia ágyába, a puha takarók, s párnák közé… némi rávezetéssel, ugyanis nekem tökéletesen megfelelt volna a kanapéja, de ő egyszerűen a zuhanyzás után nem engedett ki a szobájából.
- Meg… - bólintottam, s beleszagoltam az illatos párnájába. Tüdőm úgy gondolta, hogy most már engedi a rendes légzést. -… házi őrizetet kaptam, nem mintha tudnék mást tenni. – nevettem fel halkan, no viszont ezzel még nem kellett volna próbálkoznom… az éjszaka túlerőltetett mellkasom még a nevetéstől fájt kissé.
- Kint leszek, ha kellene valami. Csak sikíts Csipkerózsika… - kacsintott, s rám hajtotta az ajtót.
Lehunytam a szememet, de egyszerűen minél több perc eltelt én annál jobban nem tudtam elaludni… egyszerűen nem jött álom a szememre. Ahogy kipattant a szemem úgy láttam meg Arnold iPodját az éjjeliszekrényén, s aprócskát nyújtózkodva húztam azt be magamhoz a takaró alá. Hátha ez segít.
Benyomva a készüléket az előadók között keresgettem, hátha találok valamit az elektronikus tuctuc előadókon kívül is, amikor is megtaláltam azt, mire legkevésbé számítottam. One Direction.
- Így vagy úgy… de hallhatom őt… - sutyorogtam magamban, s törődtem bele a helyzetbe s elindítottam azt a lejátszási listáját. Harry-vel azóta sem tudtam beszélni… ezúttal már telefonja egyáltalán nem volt elérhető.

- Khara… sssshhh… Khara… - ismeretlen mennyiségű idő után kedves, barátságos érintést éreztem karomon, majd a hang tulajdonosa ki is húzta fülemből az éppen már nem szóló fülest.
- Hmmm? – kérdeztem tőle. Pilláimat óvatosan nyitogatva vehettem észre, hogy odakint már éppen ment le a nap… végül mégis sikerült elaludnom. Meg volt a megfelelő altatóm.
- Valaki téged keres. – jelentette ki, s éreztem, hogy valamit letesz az ágyra… majd a hangok alapján ki is sétált a szobából.
- Jó reggelt, drága Khara!- hallottam meg a hangját. Az Ő hangját. Nagyot dobbant a szívem, rendellenesen nagyot. Nem akartam megfordulni. – Sajnálom, hogy nem tudtál elérni… nagyon sajnálom. – hangjában őszinte megbánás hallatszódott. – Az első gépre felülök, amit elérek… - jegyezte meg.
- Nem!- válaszoltam neki rögtön, s addig-addig forgolódtam, míg a képernyővel szembe nem lehettem. Arnold tabletje volt kitámasztva mellém, melyen Vele telefonbeszélt. Neki legalább sikerült.
- Mi? – kérdezte meglepődve.
- Eszedbe ne jusson hazajönni… - ráztam még így fekve is a fejemet, majd egy kisebb párnát ügyesen a fejem alá gyűrtem úgy figyeltem Őt.
- Khara… ne butáskodj. Én ott akarok lenni neked, ahogy Te is ott voltál nekem. Elsa kórházban van… el sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet ez. De ott szeretnék neked lenni. Tényleg. – bizonyította véleményét.
- Csak hallani akartam a hangodat… ez minden. – s haloványan, de elmosolyodtam. Így vagy úgy, de láthattam Őt, s most ez mindent elmosott.
- Hallhatod… láthatsz. – ajkait figyeltem, ahogy oly különlegesen mozognak, s helyezkednek el arcán. Megnyugtató egy teremtés volt. – hogy érzed magad? – kérdezte.
- Ígérd meg, hogy nem jössz el onnan idő előtt… ígérd meg, hogy a megbeszéltek előtt nem távozol onnan. – nem válaszoltam neki, sokkal inkább akartam azt előbb, hogy ígéretet tegyen nekem.
- Khara… - ez nem éppen a beleegyezés hangja volt, felismertem én ám.
- Harry. Kérlek… Elsa jobban lesz, azt mondják… vigyáznak rá, vigyázunk rá. – győzködtem, habár tudtam egyetlen egy vége lehet ennek az egésznek. Elfogadja az én lehetőségemet. Igen vagy igen.
- No és Rád ki fog vigyázni? – hajolt közelebb kicsit a kamerához.
- A házi őrizetem… - kuncogtam fel. -… a következő három napban amúgy is vizsgázni fogok… le leszek foglalva annyira, hogy megfelelő legyen. – ebbe még belegondolni sem akartam.
- Nem akarom, hogy egyedül kelljen lenned…
- Nem vagyok egyedül… Arnold felajánlotta, hogy nyugodtan itt is maradhatok vele az elkövetkezendő napokban… Nora-val az egymás agyára mennénk a vizsgák miatt, így ez az opció kiesik, s haza meg nem szeretnék menni… míg édesanyám is haza nem jön. S ő meg marad Elsa-val… - vezettem fel neki az egész helyzetet.
- Ott az én házam… cuccoljatok be nyugodtan akár oda is. – ajánlotta fel.
- Itt is jó lesz… de köszönöm. – haraptam bele ajkamba. – megígéred akkor hát, hogy nem fogsz meggondolatlanul felülni a gépre csakhogy láthasd az eszméletlen modell barátnődet? – nem tudom, hogy ez a kijelentésem márpedig honnan jött, de arcán széles ívbe húzódó ajka láttán neki tetszett.
- Még aztán kikéri magának valaki… - nevetett fel.
- Fizetnek érte. Hát nem mindegy? – rántottam vállat, csakhogy ez így fekve annyira nem volt látványos. – szóval… megígéred?- hunyorogtam rá.
- Mit kapok érte cserébe?
- Ez nem alku tárgya kedves… dolgozol, s kész. – persze, hogy zsiványan állt hozzá a dolgokhoz.
- Megígérem. – hunyta le a szemét, s kimondta, mit szerettem volna. – de, csak mert Te kérted.
- Ha majd hazaérsz… lesz egy ajándékom. – jutott eszembe a kép, amit megszereztem neki.
- Te? – kérdezett vissza rögtön.
- Helyesbítek… vettem neked valamit. – húzódott széles mosolyra az ajkam. Őszintén jött ez, fájdalom nélkül, s mindezt Ő érte el.
- Megvetted magadat a számomra? Hmmmm… felbecsülhetetlen érték. – jól szórakozott.
- Nincs annyi pénz. – kuncogtam fel.
- Megfizethetetlen érték vagy. – kacsintott rám. – Nekem… mindenkinek… de főleg Nekem. – ezt azért muszáj volt hozzátennie.
- Hmmm… hát, ha már ez a helyzet, akkor alaposan meg kell válogatnom, hogy kivel állhatok szóba, s kivel nem… - megfogva a tabot hátamra feküdtem, s a kis technikai csodát a felhúzott térdemnek támasztottam, pont úgy hogy még láthasson így félig fekve, félig ülve.
- Remélem, a kisasszony kegyeibe kerülhetek majd valahogyan. – gondolkozott el.
- Nagyon hosszú ám a felvételi procedúra… - sejtelmeskedtem.
- Minden erőlködést megér…
- Ajánlom is…

S a következő 3 napot így tudnám összefoglalni: káosz. Megfogadtam, hogy a vizsgáim után összegyűjtöm azt a pénzmennyiséget, ami elegendő lesz az emberi klónozás kifejlesztéséhez, merthogy azzal talán minden problémámat meg lehetne oldani… elegendő, ha az eredetin kívül vagy még 3 lenne belőlem, s akkor talán sínre állnának a napjaim.
Elsa már vasárnap este nem kapott altatókat, s így felébredhetett a drága. Ki lehet jelenteni, hogy ő viselte az egészet a legjobban… viccesen fogta fel az összes körülötte forgó zöld, s kék ruhában lévő emberkét… konkrétan mindenkivel megszerettette magát. Ráadásul kedd délután már le is vették a fő gépről, így édesanyám kezébe is foghatta őt.
S hogy velem mi volt? No és a vizsgáimmal? Mondhatni testileg részt vettem rajtuk, de hogy lelkileg is ott lettem volna-e, s agyilag is? Egészen cáfolnám ezt a megállapítást. Az angol még csak-csak ment… a történelemnél a magasságos egekhez imádkoztam, hogy legyen elegendő pontom az elégségeshez, s a matekról nem nyilatkoznék… úgy ahogy volt katasztrófa volt az egész. Egy nagy hatalmas tévedés.
- Végeztetek? – Simon jelent meg az iskolában a folyosón, ahol az előző napi eredményeket vártuk. Dél lehetett kb. a vizsgát már 2 órája befejeztük. Az eredmények engem nem igazán izgattak, viszont jelen esetben Nora-t támogattam. 

- Neked is szia! Jah és például… mit keresel itt? – néztem feléje kedvesen.
- Nagyon csinos vagy. Visszafogott, elegáns, de mégis fiatalos. – mért végig. Arnold öltöztetett az elmúlt három napban, ha ellenkezni akartam volna, se tudtam volna.  Esélyem nem volt. Gyanítom az ügynökség raktárát fosztotta ki számomra, s játszott velem ekkor öltöztetős babásat. A mai napra végre sikerült egy nadrágot kiharcolnom... elegem volt a szoknyákból.
- Jó… mit akarsz? – gyanúsak voltak a szép szavai is, meg úgy amúgy a feltűnése is itt.
- Mikor megérkeztem kérdeztem valamit. Végeztetek? Igen vagy nem? – érdeklődött. Ki a csuda tudja őt követni?
- A vizsgákkal igen… már csak az eredményeket várjuk. – válaszolt neki Nora, én pedig a fejemet törtem vajon mit akarhat.
- Szuper… - csapta össze a kezét, majd fordulva egyet kezdett kicsit távolodni tőlünk.
- Ez meg mit akar? – kérdezte Nora is furcsállva a szituációt.
- Péntekig nem is lenne okom látni őt… akar valamit. A múlthéten a létező összes dolgot átbeszéltük, egyeztettünk, hogy mi lesz a jövőben… de ki volt kötve, hogy péntekig még a nevét sem hallom, mert vizsgázok… s meg mert Elsa. – utóbbi miatt muszáj volt felhívnom őt, s lemondani az esetleges programokat legalább péntekig, merthogy akkor fogják a csöppséget kiengedni.
- Két perc és hozzák nektek az eredményeket. – tért vissza köreinkbe, letéve ekkor a telefonját.
- Hogy micsoda? – nevettem fel.
- Meggyorsítottam kicsit a folyamatot… szükségem van rád. – kacsintott.
- Nem hiszem el… - fogtam meg a fejemet nevetve. Kíváncsi vagyok kit vesztegetett meg ezért… kellőképpen nem kedvelnek engem ebben az intézményben, mondhatni jogosan, s a viszonzás sem másmilyen, de akkor is… lehet nem kellett volna még most így hab a tortán kategóriában rontani is még.
- Khara… Nora? – jött ki egy tanár az előttünk lévő teremből egy-egy lappal a kezében. – gratulálok… ezennel sikeresen befejeztétek a középiskolai tanulmányaitokat. – nyújtotta át a kezünkbe a lapokat. – A bizonyítványokat az ünnepségen vehetitek majd át. – amin én nem leszek ott… jegyeztem meg már magamban.
- Sikeresen? – az egyetlen egy szó volt az, mi megragadt a tudatomban. Talán remegő, s hitetlen kezekkel nyitottam szét a lapokat, s kerestem céltudatosan az eredményeimet. – Jézus, Úr, Isten… - muszáj volt megtámaszkodnom a falban.
- Az eredményeket is meghamisíttattad? Nem csak gyorsítottál a javítási eljáráson? – fordultam Simon felé.
- Az eredmények pontosan olyanok, miket ti magatok megírtatok… - biztosított róla a tanár. – de most ha megbocsájtottok nekem én megyek vissza javítani… ezt a papírt meg még ne híreszteljétek nagyon, mert nem teljesen lenne szabad ilyen hamar tudni. – s ezzel befejezőleg ott is hagyott minket.
- Mi történt? – kérdezte Nora önfeledt mosollyal… fél szemmel láthattam, hogy ő aztán igazán elégedett.
- Csoda. – nevettem fel. – Hármas lett a matekom. – nem tudtam felfogni… egyszerűen nem ment.
- No, szuper… akkor már nem csak szép vagy, de okos is. Csodálatos… most már indulhatunk is. – csapta össze tenyerét.
- Hékás… álljon meg a menet! Hova is megyünk? – állítottam le őt a nagy kapkodásban.
- Nem mi, hanem Te… Milánóba repülsz kb. most azonnal… Versace fotózás van az új kollekciójukhoz, de az egyik lányt elütötte egy kocsi a fotózásra menet, s azonnali módon szükségük van egy helyettesítőre… s Donatella látta a képeidet a francia Vogue nyersanyagában, s a magán gépét küldte érted csakhogy még a mai nap odaérkezz. – úgy beszélt Simon, mint egy megszállott.
- Nonszensz… nem megyek sehova. Max a kórházba… a húgomhoz. – vigyorodtam rá, nem hatott meg a beszéde.
- Beszéltem édesanyáddal… szeretné, ha egy kicsit pihennél… Milánót pont annak találja. Azt mondta, hogy szükséged van arra, hogy kiszakadj ebből a környezetből. – vázolta az egészet nekem.
- Hogy mit csináltál?
- Beszéltem édesanyáddal… most meg odaviszlek hozzá, hogy elköszönj tőlük, csakhogy lásd, nem vagyok egy szívtelen dög. Csak induljunk már… - siettetett.
- Tudod, hogy ehhez nem volt jogod. Én vagyok az, aki veled dolgozik… nem Anya… az Isten szerelmére. - fogtam meg Nora kocsiját, s kezdtem magam előtt tolni.
-  Persze, persze…

- Harry is holnap érkezik, ha minden igaz… most hívjam fel neki, s mondjam neki ezt: „Szia. Bocsika, egy hétig szenvedtem, hogy nem látlak, kikészültem, hogy a húgom a kórházba került, s a vizsgáim is leszívták minden agyi erőmet… most hogy végre láthatnánk egymást, én inkább Milánóba utazok ismeretlen időre egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt… mert a Versace az a Versace. Donatella a gépét küldte értem. - édesanyám előtt panaszkodtam, s pattogtam.
- Itt minden rendben lesz… Harry meg meg fogja érteni csak, nyugodj meg és ülj fel a gépre. – ölelt meg anya.
- Te nőszemély… mit csináltál az édesanyámmal? – kocogtattam meg a vállát.
- Megszeretted a munkádat… láttam rajtad, múlthéten is. Boldog voltál a fotózásokról hazaérve… most akkor legyél boldog Olaszországban. Kell egy kis friss levegő. – mondta… nem hittem el, hogy ezek az ő szavai, egyszerűen nem.
- Simon megfenyegetett téged? Mivel? – kezdtem gyanakodni valami nem a helyén lévő dologra.
- Persze… fogtam egy pisztolyt, s édesanyád feje mellé helyeztem, s úgy kértem, hogy tanulja be ezt a szöveget. – a jómadár szólalt meg mellettem. Csodás.
- Nem vagy vicces… - ráztam a fejemet.
- Tökéletes vizsgaajándék… gondolj bele. – simította meg anya a vállamat.
- Egy hármas matek ennyit ér?- gondoltam bele megrémülve. – mi lett volna akkor, ha korábban tanultam volna, s mindenem ötös lett volna. – a törim is hármas lett, az angolom pedig ötös. S habár utóbbi is meglepett, a matekomon volt a hangsúly… a meglepődöttség hangsúlya.
- Az űrbe utazhattál volna. – jegyezte meg anya, s éppen ekkor Arnold érkezett köreinkbe… egy bőrönddel a kezében.
- Hogy is gondolhattam azt, hogy te nem vagy benne ebben? – forgattam a szememet a fejemet fogva.

- Magánrepülő? – ott álltam a gép előtt a reptéren, a leszállópályán, s egyszerűen a saját szememnek nem hittem.
- Igen. – veregette meg a vállamat Simon. – s habár küldünk így Milánóba egyéb fontos dolgokat a Versace háznak, s Donatella-nak a legfontosabb szállítmány te leszel. – jegyezte meg, s kísért a lépcső aljához.
- Milyen jó nekem… mintha egy vágóhídi áldozat lennék. Szállítmány. – ízlelgettem a számban azt a szót.
- Ne hülyéskedj... butus. – s a személyzet kezébe adta a csomagomat, mit eddig ő hozott el a kocsiból.
- Utállak. – jelentettem ki nemes egyszerűséggel, s felléptem a lépcső első fokára.
- Tedd mindezt Olaszországból, s nincs harag. – kacsintott, én meg miután meglegyintettem arcát automatikusan fordultam meg, s szaladtam fel a lépcsőn. Nem tudtam Harry-t még eddig elérni, s felszállás előtt mindenképpen beszélni akartam vele, muszáj volt… csakhogy mikor a lépcső tetejére felértem, s szinte beestem az utastérbe olyan történt, mire nem számítottam volna. Az Ő telefonja itt csörrent meg.

- Na, most vajon fel kell vennem… vagy sem? – kérdezte Ő… az ütő is megállt bennem. – Te mit tanácsolsz Khara? – fordult felém mosollyal díszített arcával…

1 megjegyzés:

  1. Megmondom őszintén,hogy nagyon ritkán írok neked és tudom,hogy rosszul teszem,de most tudatni szeretném,hogy imádom imádom és imádom!Lehetetlen módon!
    Legyen gyönyörű heted!:) xx

    VálaszTörlés