2018. augusztus 20., hétfő

Little Things (Bucky Barnes)

Sziasztok! El sem tudjátok képzelni mennyire boldog vagyok most, hogy részt hozok nektek! Napok óta, rendesen lehetőségem lenne írni, de valahogy hiába elkezdtem 1-1 történetet úgy 1000 szó környékén mindig megragadtam ugyanis nem tudom… nem tetszettek. Alapvetően olyan elképzelésekről van szó, amikről később tudom, hogy fogtok olvasni, de most valahogy még nem akartak jó történetek formájában megszületni, ezzel a történettel ellentétben! Remélem tetszeni fog! Jó olvasást! Szép hetet Mindenkinek, Dorka

Inspiráció? Tekintve, hogy tumblrön én rengeteget olvasok, ott már futottam bele jónéhány ezzel foglalkozó írással, s úgy gondoltam az alaptémát feldolgozva én magam is megírom a saját változatomat.

Szereplők? A lány, aki egy igazán fiatal új tagja a Bosszúállóknak x Bucky Barnes (+ további szereplők abból a világból)

Kulcsszavak? Bucky Barnes x Őskövület x 21.század x technológia x meglepő, új barátság

Szavak száma? 4403

Őszintén? Legszívesebben az egész gépet fogtam volna, s úgy ahogy van a nagy Sam Wilson képébe vágtam volna, de ha esetleg néhány darabja Tony Starkot is érintette volna az se bántam volna, bőven kellett volna mindkettőjük arcából visszavenni egy keveset.
Az, hogy egy új tagja voltam a Bosszúállók csapatának mindaddig egy fantasztikus dolog volt ameddig például a küldetéseken voltunk, de amint visszaértünk a csapat közös, ámde hatalmas lakóhelyére hirtelen mintha egyes emberek agyában egy gomb átkapcsolódott volna, amitől kezdve én már csak egy kislány voltam a számukra, hiába kint akár még a nyakukba ugorva ki tudtam volna tekerni a nyakukat egy gyengéd mozdulattal, de ezzel ők nem foglalkoztak.
Kezdetben ez még talán mókás is volt, hisz talán így próbálhatták oldani a feszültséget, de egy idő után ez már szokásukká vált, s bizony isten mondom, ha még egyszer valaki Csöppségnek, Picúrnak hív az abban a pillanatban kezemben lévő tárgy biztosan a fejüknél landol.
21 éves voltam, nyilván társaim felének a gyereke lehettem volna, de amilyen „különleges bánásmódot” kaptam a nagyszájúaktól, néha elgondolkoztatott, hogy ki is itt az idősebb? S miért volt akkora probléma, hogy lány vagyok, hmmm? Vagy éppen az, hogy nem olyan szupermodell magasságú égi meszelő? Natasha sem volt magasabb nálam, de ő felé sosem repült a Picúrka kifejezés, habár lehet, ha megtörtént volna a megszólaló ember utolsó földön töltött napja lett volna az.
Bármennyire is modern felfogásúnak gondolja magát itt néhány ember, pontosan annyira vannak eltévedve, de teljesen. Onnantól kezdve, hogy lány, s fiatal vagyok már kevesebb dologhoz érthettem, mint például egy fiú és fiatal (legalábbis az ő elképzelésük szerint). Esküszöm Sam még kedvesebb volt a Pókfiúval is, ami azért nagy szó. Mindezt miért? Mert ő fiúból volt. Pont.

Pontosan ezért is nem tudom miért szenvedtem itt az éjszaka kellős közepén azzal a vággyal, hogy most sütni akarok valamit. Bizonyítani akartam volna, hogy márpedig én olyan lány vagyok, aki ugyan kettő pillanat alatt leteper a földre, de ugyanakkor szívesen süt neked finom sütit is? Kezdtem azt érezni, hogy csak magamból csinálok még nagyobb hülyét, rátéve még egy lapáttal a kettős mérce fogalmára. Amúgy is… miért akartam én egyáltalán velük kedves lenni, mikor ők csak középiskolás szintű cukkolásukkal csak bántottak engem.
Alig kezdtem el valamit is csinálni a gépek az ujjaim között bemondták az unalmasat. Egyszerűen nem voltak hajlandók működni. Én meg, amiben biztos voltam, hogy nem vagyok hajlandó feladni tervemet, hisz, ha kell az egész éjszakámat ezeknek a kütyüknek a megszerelésével fogom tölteni mert tudtam, hogy egyedül is képes leszek rá, ezzel bizonyítva a nagyságos uraknak, hogy egy fiatal lány is érhet annyit, mint egy pókhálón hintázó pizsamás kisfiú.
A konyhapult árnyékában ülve a földön szedtem szét hát az elektromos kütyüket a lehető legnagyobb magányban, s csendben hisz az egész épületegyüttes a némaságba burkolódzott így hajnalok hajnalán. Mindez igaz is volt, addig a pillanatig amíg egy nem várt vendég érkezett a konyhába, s első tevékenységével nyitotta is a hűtő hatalmas ajtaját, gondolom azt gondolva, hogy egyedül van itt.

- Jézusom James! – szakadt ki belőlem hirtelen, amikor a hűtő fényében megpillantottam a katonát, s ekkor nem csak én ijedtem meg de láthatóan ő is, mondjuk meglehet ő szimplán csak nem értette a helyzetet, s arcán a zavarodott arckifejezés azért tűnt fel.
- Én… nem akartam. – mondta ki halkan, megrázva a fejét.
- Nem történt semmi. – ráztam meg fejemet, majd számba kapva az élesebb fényt adó zseblámpát próbáltam a lábaim között fix tartást kapó konyhai gépet még jobban szétszedni. Úgy gondoltam, hogy ő majd kiveszi a hűtőből, amit akar, s vissza is tér a szobájába, de nem. Szemem sarkából láttam, hogy ugyan távolodott néhány lépésre a hűtőtől, de az én körömből nem távozott.
Olyan volt, mintha a szavakkal küzdött volna, egyszerre hunyorgott nem értése következtében, s volt az arcán valami lenyűgözöttség. Gyanítom ezeket a felismeréseket nálam pedig az álmosság támogatta.
- Szeretnél valamit innen? – félig még a számban tartva a zseblámpát kérdeztem meg tőle, s előrébb hajolva böktem a mögöttem lévő szekrényekre, amikben lehet valami olyan rejlett, ami kellett neki.
- Öhmmm… nem. – rázta meg a fejét.
- Akkor? – vakartam meg halántékomat, s nyálas lámpámat ekkor gond nélkül töröltem meg a pizsamámként szolgáló pólómba.
- Te pontosan… mit is csinálsz? – talán ez volt a leghosszabb, s legtartalmasabb mondat, amit hallhattam tőle. Nem igazán volt vele kapcsolatom azon kívül, hogy egy-egy út során egymás mellé ültünk, vagy hogy fedeztük egymást egy-egy bevetés ideje alatt. Ő csendes, visszahúzódó volt, én pedig egy új tag, s egy ilyen párosítás nem feltétlen a nagy dumapartijairól híres.
- Őszintén? Magam sem tudom. – nevettem fel halkan, s letéve kezemből mindent, fejemet a szekrénynek dűtöttem. – Nem tudtam aludni, gondoltam sütök valamit meglepve ezzel a többieket, de ez a két szerencsétlenség nyilván a kezeim között mondta be az unalmasat, így hát meg akartam javítani őket, de amint a példa mutatja talán csak rontottam a helyzeten, mert, hogy sehogy sem állok éppen. – tártam szét a karomat, s haraptam be alsó ajkamat érezve, hogy valahonnan belülről könnyeim akarnak előtörni, s én minden erőmmel azon voltam, hogy visszafojtsam őket. – Lehet Samnek és Tonynak igaza van, s tényleg csak fiatal fruska vagyok… - s nevetésem ekkor csapott a kínos fajtába.
- Hééé, hééé, hééé… - guggolt le azonnal mellém. - … miért pont egy Madár- és Bádogember véleményére adnál? – kérdezte kíváncsian. – Attól még hogy évek bizonylatában többek, mint te… semmi másban nem. – rázta meg a fejét, s mozdította is volna ujjait, hogy letörölje előbuggyanó könnyeimet, de én automatikusan gondoskodtam róluk pólóm összegyűrt sarkával. – Meg amúgy is… a hely legnagyobb seggfejeiről van szó. – ráncolta homlokát, s ajkai szélében egy olyan igazán kedves mosoly jelent meg.
- Te miért vagy ilyen… kedves? – tettem fel neki kérdésemet ösztönösen, hiszen ez az érzés itt számomra, főleg egy férfitól egészen szokatlan volt.
- Ne feledd… sokáig én voltam az új ember itt! – vallotta be zavartan, s mivel se ő, se én nem tudtam mitévők is legyünk ott abban a pillanatban inkább talán nem is gondolkozva ő is helyet foglalt a földön, s elvette az előbb kezemben lévő masinadarabot.
- És te pontosan mit is csinálsz? – kérdeztem tőle hasonló hangnemben, mint ahogy néhány pillanattal ezelőtt ő tette velem.
- Kisegítek egy barátot… - fordult felém, s ujjai között a kis elektromos darabok újfent olyan alakot kezdtek ölteni, amivel eredetileg is rendelkeztek. Olyan természetesen ment ez neki, ösztönösen. - … amúgy meg… a barátaim Buckynak hívnak. – pillantott felém egy szelíd mosollyal, majd elkérte azt a darabkát, amit épp a kezemben tartottam.
- Legalább neked vannak barátaid. – vakartam meg nyakamat kínosságomban.
- Ezzel azt akartam mondani… - egészen hebegni-habogni kezdett.
- Tudom Bucky… tudom… - haraptam be szám belső részét lesütve szememet, majd hol segítőként, hol kifejezetten saját magamban a gépeket újra eggyé kirakóztuk. 


- Azt nézzétek meg ki tisztelt meg a jelenlétével minket. – jegyezte meg az egész étkezőt bezengően Sam, amikor 10 óra tájékán kisétáltam a szobámból valamiféle reggeli reményében.
Én már inkább csak egy illedelmes mosollyal köszöntöttem a többieket, s fülem mellett egy az egyben elengedtem, amit „Mr. Mókamester” mondott.
- Ezek a mai fiatalok… - cukkolt továbbra is, én pedig rájöttem, hogy éppen csak kávéra van szükségem hiszen több nem nagyon menne le a torkomon, ettől a gyomorforgató megjegyzésektől.
- Egyszer, de egyszer… be tudnád fogni a szádat Wilson? Úgy őszintén. – szaladt ki Bucky szájából ez a mondat.
- Ohh Mr. Katona is felébredt téli álmából. – s a kedves nem, nem fogta be, majd magát viccesnek tartó mosolyával bele is harapott az előtte lévő süteménybe, ami láthatóan igen nagyon ízlett neki, hiszen szemei az ízorgazmustól majdhogynem fennakadtak. – Ezek… wow. Honnan vannak? – tette fel azonnal kérdését, én meg már inkább kávém társaságában sétáltam is vissza a szobámba, ahol a vasárnap további részét kívántam tölteni.
- Úgy látszik a mai fiatalság többre képes, mint gondoltad volna… - s ennek hatására még egy pillanatra hátra is fordultam, s láthattam ahogy Bucky Sam vállát megveregetve, szinte a székbe olvasztotta őt, miközben felém irányított egy kacsintást. Szememet lesütve, elvörösödve, bazsalyogva, mint egy idióta indultam vissza a szobámba.
A hely falain belül semmi sem változott igazából, az emberek legkevésbé. Meglehet magamban is csak azért éreztem a változást, mert egyre kevésbé hatottak meg a csipkelődő megjegyzések, amiket felém irányítottak a nagyszájúak. Talán köszönhető volt ez Bucky újdonsült, meglepő barátságának. Ő nem nézett gyereknek, butának, ő egyszerűen emberszámba vett, s ennyi volt mindaz amire vágytam.


Vasárnap volt, s a napomat pontosan úgy töltöttem, ahogy azt magamban ébredéskor elterveztem: a szobámban, egyedül, valami idióta reality showt pörgetve a képernyőn, egészen addig a pillanatig, amíg egyszer csak szinte majdnem berepült valaki az ajtómon. Bucky, Bucky volt az a személy.
- Öltözz, azonnal! – adta ki az utasítást, s úgy dőlt az ajtónak, mintha éppen menekült valahonnan vagy éppen valaki elől.
- Hmmm? – fordítottam feléje a fejemet, s nem igazán mozdítottam meg egyéb testrészemet, hiszen a fókaként, hason való fekvés túlságosan is kényelmesnek tűnt ebben a szent minutumban. – Fel vagyok öltözve! – vallottam be, s ezzel a mozdulattal levetettem magamról a takarót így engedve láttatni számára, hogy egy rövidke nadrág, s egy póló ténylegesen volt rajtam.
- Doll… nézd csak! – s jobb mutatóujján megpörgetett egy bizonyos, specifikus kulcscsomót.
- Tony meg fog ölni! – ismertem fel azonnal, hogy mit is indított az a kulcs, majd egy igazán jóleső kacagásban kitörve oldalra fordultam.
- Van kedved egy kalandra? – kacsintott rám, közelebb lépkedve az ágyamhoz.
- „Ezek a mai fiatalok… tiszteletlen tolvajok, még el sem kérik, ha szeretnének valamit. Hihetetlen.” – próbáltam a lehető leghitelesebb Stark előadásomat nyújtani.
- „Nem is gondoltam, hogy az őskövületek felismerik a ma kocsinak nevezendő járműveket, azt hittem ők csak lovaskocsikkal járkálnak mindenhova.” – folytatta saját stílusára igazítva a Stark megjegyzéseket.
- Nem is vagy őskövület… - ráztam meg a fejemet mosolyogva, majd szekrényemhez lépve, neki háttal állva ledobtam felsőmet, s felvettem annak helyére egy topot majd szembe is fordultam vele, amikor rájöhettem, hogy ő ekkor egészen vészesen közel volt hozzám, hisz szinte a mellkasába ütköztem ekkor. – Mi az? – kérdeztem tőle, mert ő úgy bámult engem, mintha csak megfagyott volna ott.
- Nem vettél mel… - s igen, a nagy, jól képzett katona nem tudta kimondani a melltartó szót, amitől arca teljesen elvörösödött zavarában.
- A helyzet az, hogy nem szeretem őket. – vallottam be megveregetve a vállát, majd ajkaimat harapdálva sétáltam el mellette. – Mr. Barnes… ez a XXI. század… én pedig nem vagyok szégyenlős. – vigyorogtam, mint egy idióta, s nem tudom mi indíttatásból hirtelen megfogtam felsőm alját, s felrántottam azt, de mielőtt szívrohamot kaphatott volna elfordultam tőle, s úgy indultam meg kifele a szobámból ezúttal már én magam pörgetve ujjaimon a bűvös kulcsokat. Talán elvettem tőle az előbb, talán. Futó lépésekben eredt utánam, de egy szót sem szólt. Nagyon a gondolataiba merült, nagyon, nagyon.
- Stark ki fog nyírni. – úgy huppantam be a kocsiba, mintha a főbűnök egyikét terveztem volna elkövetni, ámde mégis úgy örültem neki.
- Pepperrel Párizsba utaztak hajnalban. – jegyezte meg halkan, majd ebben a pillanatban indítva a motort olyan erővel a gázra léptem, hogy szinte éreztem ahogy a lelkem távozik a testemből, s mindez olyan nagyon tetszett neki.
- Láttad Wilson fejét? A szeme majdnem kiesett a helyéről. – nevettem fel fejemet egészen a fejtámasznak vetve, amint szinte lehetetlen lett volna kitörölni a szemem elől azt a képet miszerint Sam meglát engem, s Buckyt elszáguldani maga mellett Tony féltett kocsijában. Keretezve, az ágyam felett szerettem volna látni a képet. - Bucky? – néztem feléje, felérve ekkor egy több sávos, nagyobb gyorsaságot nem engedő útvonalra. Ő némán ült mellettem, s tekintve, hogy ő javasolta ezt a kalandot meglepett, hogy nem szólt egy szót sem.
- Tényleg úgy gondolod, hogy nem vagyok őskövület? – fordult felém nem egészen úgy mintha elhinné a saját szavait.
- Te voltál mostanság az egyetlen egy ember, aki ténylegesen jófej volt velem azon a helyen, 24 óra leforgása alatt emberibb voltál velem, mint néhányuk az elmúlt hetek alatt! – vallottam be őszintén gondolataimat, hisz tagadhatatlan tény volt mindez.
- Úgy gondolod ember vagyok? – s rendesen fájóan dobbant meg a szívem ahogy ez a kérdés megfogalmazódott ajkain.
- Miért mi lennél? – lassítottam le ekkor egy lámpánál, s szemeiben az őszinte csodálat jelent meg. Egy unikornis? - emeltem magasabbra bal szemöldökömet, s nem bírtam tovább… elnevettem magam.
- Nem értelek. – rázta meg a fejét, csatlakozva ekkor már nevetésemhez.
- Sok mindent kell még tanulnod Barnes, rengeteget… - jegyeztem meg, s el is indultam végül a kocsival, hogy hova azt nem tudom, egyelőre előre. - … s mivel te is kisegítettél engem az elmúlt időben párszor ilyen férfias okosságokkal, azt hiszem úgy lesz fair, ha én pedig segítek neked felzárkózni… vagy valami ilyesmi. – pillantottam felé kedvesen.
- Megtennéd? – lepődött meg egészen nagyon.
- Fizikailag fájdalmas látni például ahogy azt a telefonnak nevezendő dolgot nyomkodod néha… - ráztam a fejemet elképedésemben, miközben a bocsi szót suttogtam neki kedvesen.
- Hát, ha érthetetlen az egész. – tárta szét karját. – Teljesen logikátlan, semmi értelme nincs. Ráadásul annyi gombja van, hogy meg se tudok érinteni annyit. – rázta a fejét, hosszú tincseibe túrva ekkor. – Sokkal egyszerűbb volt régen… - jegyezte meg, ellazulva, belesüppedve az ülésébe. - … most ugye pontosan úgy hangoztam, mint egy őskövület? – ismerte fel a szituációt egészen jól.
- Te mondtad, nem én… - emeltem magam elé a kezemet védekezésképpen. - … de ha már ennyi mindent mondasz… például azt is megmondhatnád, hogy merre tartunk, mert én ugyan elkocsikázok egész nap New York utcáin, de lehet egy idő után ez unalmas lesz! – vallottam be neki kedvesen, mire ő ekkor papírfecnit nyújtott át a kezembe. – Ez a… - kezdtem bele, mire ő bólintott. - … biztos vagy benne? – s ismételten bólintott.
- Úgy hallottam még te sem voltál. – tette még ezt is hozzá, oldva valószínűleg főként magában a feszültséget.
- Nem igazán… - értettem vele egyet, hisz igazat mondott ekkor.
- Jó, akkor első alkalom lesz mindkettőnknek. – bólintott, mire ekkor én ösztönösen ragadtam meg hozzám közelebb eső kezét, amely a fém volt, s habár az elején meglepődött nem húzta el tőlem azt, bízott bennem, s ez engem mindennél boldogabbá tett.

- Kedves Őrmester Barnes… azt kell, hogy mondjam… – fejemet oldalra billentve, a vállán pihentetve azt álltam a nagy üvegtábla előtt, ami megannyi információt nyújtott róluk. - … maga igazán helyes volt rövid hajjal is. – vallottam be őszintén, de szabályszerűen érezhettem amint Bucky ujjai egyre gyengébben, s gyengébben tartják az enyémeket, hisz a kocsiból kiszállva, a múzeumi sétánk alatt egy pillanatra se engedtük el egymást kezét, egy pillanatra sem. Valami nem volt rendben, valami nagyon nem volt rendben. – Hééé, hééé, hééé Bucky! Nézz rám, csak rám! – lassan érezni kezdtem ahogy egész testében reszketni kezd, s én gondolkodás nélkül léptem elé, majd el nem engedve kezét azzal együtt emeltem kezemet az ő arcához. – Sok ez egyszerre, ugye? – kérdeztem tőle, de láttam ahogy minden erejével azon van, hogy elkerülje tekintetemet. Nem sikerült neki. Bólintott. – Visszajöhetünk máskor, tényleg. – mondtam neki, s egészen lábujjhegyre kellett állnom, hogy így tudjam arcát enyém előtt tartani.
- Nem kell. – rázta meg a fejét, s szemembe nézett végre ekkor. A félelem, s fájdalom elnyomott párosa csillant meg kékségeiben, s ettől a szívem szakadt meg.
- Csak egy szavadba kerül. – mondtam neki szinte némán.
- Ha itt maradsz velem… úgy jó lesz. – bármennyire is tűnhetett egyszerűnek ez a kijelentés, tudtam neki kimondani mégsem volt az.
- Hova máshova mennék? – kacsintottam rá, majd mielőtt újfent teljes talpamon álhattam egy apró puszit leheltem az ajkaimra, de mielőtt ráeszmélhetett volna mit tettem leereszkedtem saját, valós szintemre… de el nem engedtem a kezét, s ő ekkor talán mindennél erősebben fogta az enyémeket már.
- Szóval úgy gondolod… helyes voltam rövid hajjal… is? – ismételte vissza a nemrégen elhangzott kijelentésemet. – Ergo… most IS jól nézek ki? – kérdezte, s elengedve egy pillanatra a kezemet, hátamnál átfűzve, ezúttal már derekamon pihentette meg azt.
- Nem vagy rossz látvány a szemnek Barnes, ezt nem tagadom. – ismertem el majd végre ténylegesen olvasni kezdtem az infókat, amik előttem voltak.
- Tudod… - kezdett bele, de én jobb kezemet szájára tapasztottam anélkül, hogy feléje pillantottam volna.
- Csend, olvasok! – sziszegtem neki bájosan…
- Tony apja is akkora hólyag volt, mint a fia? – egészen jókedvűen hagytuk el a múzeumot, gond nélkül, szemérmetlenül felvásárolva az ajándékboltot, de hát na… nem tudtam visszafogni magamat.
- Szerintem tőlük eredeztethető az alma nem esik messze a fájától mondás…- gondolkozott el, s konkrétan már indítottam is a motort, amikor neki muszáj volt az ülések között hátra nézni a szatyrokkal teli hátsó részre. - … erre mind szükséged van? – kérdezett rá gyűrött homlokkal.
- Ezek csak meglepetések lesznek a többieknek. – forgattam a szememet zsiványan.
- Szóval a 15 Bucky Barnes figurával Samet akarod őrületbe kergetni? – nevette el magát, amitől szinte már a könnye volt.
- Pontosítsunk, 14-gyel! – emeltem fel egy ujjamat kettőnk közé. – Egyet megtartok magamnak! – pislogtam rá ártatlanul.
- Minden világos… - bólogatott, s inkább rá se kérdezett fura agymenésemre, jobbnak láthatta ezt megtartani magamnak.

- Mondjuk… ha kibontod, lehet hasznát is veszed. – jegyeztem meg neki, amikor a város szélén, egy egészen csendes környéken, egy erdő szélén, leállítva a kocsit a motorháztetőn ülve ő a kezeiben lévő dobozt nézte, én meg őt.
- Az előzőnek sincs semmi baja, miért kellett lecserélni? Nem értem. – rázta a fejét, s inkább saját irányításom alá vonva az egészet kikaptam kezéből a dobozt, s magam bontottam ki azt.
- Bucky, bízz bennem. – állítottam le aggodalomfelhőjét, s már be is kapcsoltam az új készüléket s úgy helyeztem azt a tenyerébe.
- És most mit kezdjek vele? – pillantott felém értetlenül.
- Hát edd meg, mit tudom én. – kacagtam fel, s magam mellől az én telefonomat is elővettem, majd a combomra helyeztem azt.
- Ezek… egyformák, nem? – ismerte fel ezt a valós tényt, hogy kettőnk telefonja ténylegesen egyforma.
- Pontosan. – bólintottam. – Mondom bármit is Stark, ezek a legjobb kütyük a piacon. – jegyeztem meg grimaszolva miközben Stark nevét említettem. – Ezeken látod már gomb sincs, csak meg kell érintened és engedelmeskedik neked. – s az enyémen meg is érintve valamit varázsoltam neki. Ő is hasonlóan tett.
- Tapogatós telefon. – mosolyodott el oly örömmel, mintha éppen csak egy gondtalan kisfiú lett volna.
- Maradjunk az érintőképernyős telefonnál… Nagyapó. – veregettem meg a vállát, de tudtam, hogy ezek a szavak tőlem őt nem bántották, láttam rajta, éreztem rajta. – Köszönhetően ennek a fantasztikus Stark járgánynak van wifink, így azonnal be is szerezhetünk neked néhány alkalmazást, ami nélkül nem élhetsz… - fordultam felé, s azon nyomban nyomogatni kezdtem a kezében lévő telefont, s minden egyes alkalmazás letöltése során hosszasan magyaráztam neki annak funkcióját. – Biztosan unod már. – vágódtam hátra hirtelen, hiszen időközben már egészen ránk sötétedett, de én ezt alig vettem észre.
- Ellenkezőleg…. szórakoztató hallgatni téged, ahogy ilyen odaadással mesélsz mindenről. – vallotta be, s ő is elterülve a kocsin, feje alá téve bal kezét nyomkodta a telefonját, ismerkedve azzal, majd hirtelen egyszer csak kamera hangját hallottam kattanni.
- Ez meg… ez meg mi volt? – fordultam feléje kíváncsiskodva.
- Egy szelfie? – kérdezett vissza, legalább a megnevezést jól megjegyezve, majd számomra is láthatóvá tette az előbb készített képét. Elmosolyodtam.
- Ez egészen cuki lett. - vallottam be, felismerve magam igen gyerekes kinézetét rajta.
- Jó… mert ez lesz a háttérképem. – jelentette ki bátran, s konkrétan jómagam is csak úgy pislogtam, amikor láttam, hogy kettő pillanat alatt be is állította annak az említett képet. – Na mi van, talán mégsem vagyok veszett ügy? – kérdezte oldalra billentve felém fejét.
- Hmmm… majd meglátjuk. – grimaszoltam neki, majd az én telefonomat a magasba emelve készítettem kettőnkről egy képet. – A szelfie… az ez lett volna. – kacsintottam rá vigyorogva, majd gondolkodás nélkül küldtem el ezt a képet az éppen ebben a pillanatban létrehozott „Bosszúállók” beszélgetéscsoportba, ahová a birtokon élő minden egyes embert bevettem, sőt még a Pókicát is, akit olyannyira nem is kedveltem. Vissza kellett fognom a nevetésemet, mert tudtam, hogy ezzel a tettemmel egy igazi lavinát indítottam el, de nem baj, én felkészültem rá.
- Ez meg mi volt? – kérdezte, s ekkor előtte is megjelent a beszélgetés kis ablaka.
- Lehet a halálos ítéletem elrendelése. – vallottam be, de mindezt oly könnyedséggel tettem, mintha nem létezne holnap. S őszintén? Nem is létezett. Hetek óta először éreztem magam igazán jól arra gondolva, hogy én is közéjük tartozok, s mindezt csakis Neki köszönhettem, csakis Neki.

„Ha ez az, amire én gondolok, s ti Barnes-szal ténylegesen az én kocsimban vagytok, esküszöm mindkettőtöket elteszlek lábalól…. főleg, ha ismeretlen eredetű folyadékokat fogok a huzaton találni.” – olvasta fel ekkor Bucky Tony első üzenetét, egészen tökéletes Stark előadásban, a végén pedig drámaian megállt, s felém pillantott. Elvörösödött.

„Ne foglalkozzatok Tonyval, túl sok volt már számára a francia bor.” – fűzött hozzá Pepper is egy gondolatot, egy igazán kedveset. „Csak vigyázzatok magatokra.”

„Potts, elválunk.” – pötyögött azonnal Tony valami reakciót.

De hiszen még hozzád se mentem, te idióta.” – tette hozzá Pepper.

- Ez a beszélgetés esküszöm talán szórakoztatóbb lesz, mint egy-egy stand-up comedy show. – zártam le telefonom billentyűjét, s fordultam Bucky felé, aki jókedvűen olvasgatta az üzeneteket magában úgy, hogy közben ajkai mozogtak kissé.
- Azokat én is nagyon szeretem. – jegyezte meg, s ő is letette telefonját hasára.
- Egyszer elmehetnénk egyre! - vetettem fel neki az ötletet.
- Akkor egyszer majd elhívlak egyre! – felelte.
- Jó, ám legyen! De az már randi lesz! – mondtam neki gondolkodás nélkül, majd lepördültem a szélvédőről ugyanis kezdtem fázni, de mielőtt tehettem volna egy lépést felé dobtam a kulcsokat, amiket tökéletes reflexéken köszönhetően attól függetlenül elkapott, hogy kijelentésem okozta sokkban volt még. – Jah és te vezetsz… mert én fáradt vagyok. – rántottam meg vállamat, s az ő oldalára sétálva ültem be az anyós ülésre.
- Szerinted van jogsim ehhez a négy keréken gördülő sütőtökhöz? – kérdezte meg hangosan, azt hiszem visszatérve ebbe a világba, egyre gyorsabban dolgozta fel a számára idegen megjegyzéseimet.
- Ha összetöröd éppen csak Stark haragjával kell szembenézned! – veregettem meg combját, ahogy ekkor ő beült mellém.
- Azt hiszem lesz, ami kárpótol érte… - pillantott ekkor ujjaimra, ami lábán pihent, s igen, innentől kezdve egyértelmű volt, hogy hazafelé vezető úton nem vettem el onnan azt, hisz se ő nem akarta azt, se én.

„Köszönöm.” – mindössze ennyi állt az üzenetben, amit fürdés után kaptam Stevetől, amikoris behuppanva az ágyba vizes hajamat törölgettem szárazra.

„Mégis mit?” – ő szerintem természeténél fogva nem tudott ártani senkinek, s velem is 
mindig rendes volt, Bucky előtt konkrétan ő volt az egyetlen, aki nem cukkolt állandóan, amiért még így utólag is hálás vagyok.

„Bucky először ment ki a városba egyedül… mármint érted, hogy értem.” – oly széles mosollyal talán még sosem hajtottam le a párnára a fejemet, mint ott akkor.

„Komolyan?” – s apró, de annál súlyosabb könnyek gyűltek ekkor a szememben, s ugyanakkor a lelkemben is.

„Komolyan.” – felelte, s nem hiszem, hogy ennél boldogabban aludtam el-e ezen a helyen, mint a mai este.

Nem tudom, hogy álmaimban mit műveltem, de hogy sikerült visszavennem a telefonom lenémított hangját az biztos, ugyanis hajnalok hajnalán annak csipogására keltem, s ha már sikeresen felkeltett édes álmaimból – álmaimból, amelyekben mindössze annyi történt, hogy a múzeumban ültem, s újra és újra néztem az ifjú Barnesról a katonai videóikat – akkor muszáj volt megnéznem, hogy ki is volt az, aki elvette tőlem az álmodás hatását.

„Ezt most jól csinálom?” – kaptam egy üzenetet tőle, s mire felkacagtam.

„Mégis mit, Buck?” – pördültem hátamra s úgy emeltem magam felé kicsit a telefonomat.

„Oh ne már… nem akartalak felébreszteni. Bocsi.” – üzente meglehetősen gyorsan, fürge ujjai voltak úgy látszik. Hmmmm.

„Mégis mit csinálsz jól, Bucky?” – ismételtem meg a kérdésemet inkább nem is törődve előtte lévő üzenetével.

„Azt hiszem… a képet nem küldte el. Bolond telefon.” -  jegyezte meg mindezt egy szomorú emoji kíséretében, s az én arcom már úgy virult, mint a lefényesebb napsugár, s ez még csak fokozódott akkor, amikor végül a képet is sikerült elküldenie, amik igazából egy teljes fotósorozatot jelentettek, hiszen a legkülönbözőbb filtereket kipróbálva csinálta a képeit.

James Buchanan Barnes hajnalok hajnalán a Snapchatet tanulmányozta. Én ezt nem igazán tudtam feldolgozni, a lelkemből boldogság pillangói szálltak mindenfelé.

„Igen… jól csinálod.” – válaszoltam neki ez szívecskével a végén.

„Oh…. mindenhol szívecskék, ez tetszett. Az egész képernyőt beterítették, woaaah.” – konkrétan úgy reagált le mindent, mintha csak egy kisgyerek lenne, s ennél ártatlanabb, s aranyosabb dologgal soha életemben nem találkoztam.
Mielőtt meggondoltam volna magam bújtam ki ágyamból, s belenézve tükrömbe állapítottam meg, hogy az alvás egészen jót tett a fekete karikáimnak, majd ekkor az egyik tartókából kikandikáló ollót azelőtt megragadtam mielőtt ötletet váltottam volna. Teljesen elment az eszem, egészen biztos.

„Tényleg nem akartalak felkelteni.” – jött egy újabb üzenete, amit már a szobája felé vezető úton olvastam a sötétben. „De ez az egész… már most függője lettem. S ez a te hibád.” – s a kacsintós fejjel teljesen megvett magának, eddig a pillanatig még a telefonok létezését is alig akarta elfogadni, most meg már mindenfajta színes emojikkal tarkítva küldözget üzeneteket. Hihetetlen.

Remélem azért megbocsátod.” – pötyögtem neki a választ, majd egyszerre mondtam is neki hiszen óvatosan, halkan be is nyitottam hozzá a szobájába, ahol pontosan úgy találtam őt, amire számítottam: a sötétségbe burkolódzó falak között csakis az arcára világító telefonképernyő volt a fényforrás.

- Mert, ha nem… levágod a mimet is? – kérdezte meg tőlem kacagva, amint észrevette, hogy egy ollóval a kezemben közeledek felé. Annyira ösztönösnek tűnt számomra az, hogy így hajnalok hajnalán besétálok a szobájába, hogy nem is igazán kerítettem nagy feneket az egésznek.
- A hajadat? – kérdeztem vissza, s törökülésben már el is helyezkedtem a lábánál, ő pedig csak fentebb tolva magát, felkapcsolta a kis éjjeliszekrényén lévő lámpát, s úgy pislogott rám, ekkor már mintha szellemet látna.
- Te… alvajáró vagy? – kérdezte meg őszintén, s úgy hajolt közelebb hozzám, mintha vizsgálná, hogy ébren vagyok-e, de úgy ténylegesen.
- Te bolond vagy Barnes. – forgattam a szememet, s úgy csattogtattam előtte az ollót.
- Egy ollóval játszol előttem hajnalok hajnalán a világ legbájosabb mosolyával, a bolond nem is tudom melyikünk. -gondolkozott el grimaszolva.
- A világ legbájosabb mosolya? – s ekkor már úgy vigyorogtam, hogy tudtam ez fájni fog. De ettől függetlenül bókja kedves volt, s célba ért.
- Jó… ez már ijesztő. – vallotta be őszintén.
- Na? Nem akarsz kedves Bucky megszabadulni a tincseidtől? – kérdeztem tőle, s kicsit közelebb hajoltam hozzá, az ollót biztonságosan lehelyezve távolabb magamtól.
- Merthogy? – kérdezett vissza, s egy kicsikét ő is előrébb hajolt, de nálam nem erősebben.
- Egy kis frissesség? – kérdeztem tőle, s ekkor már szinte egy az egyben az ölébe másztam, támaszkodni például egyértelműen a combjain támaszkodtam, s arcom is szinte az ő arcát érintette.
- Hajnali kettő van… - jegyezte meg egészen elvarázsolva.
- Hajnali kettő, s én veszettül meg akarlak csókolni. – vallottam be, nagyot nyelve, mélyen a szemeibe nézve.
- Tedd… - s ekkor óvatosan vitte volna derekamra kezét, de én ösztönösen alkaptam azt.
- De előbb levághatom a hajad? Légyszi, légyszi, légyszi! – pislogtam úgy előtte, mint a legártatlanabb angyal a földkerekségen.
- Utána is meg akarsz csókolni? – kérdezte kíváncsian ajkait beharapva, mondhatni sóvárogva, reménykedve.
- Ne tudd meg utána mit akarok veled tenni… Őrmester… - kacsintottam. – ne tudd meg….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése