2017. július 24., hétfő

Mesternégyes (Sebastian Stan)

Sziasztok! Kezdhetjük is a hetet egy új írással, ami egy korábbi dolognak a folytatása, ami a Miért ne? alapon íródott meg. Remélem tetszeni fog! Jó olvasást! Dorka 

Előzmény? Mesterhármas 
Szavak száma? 2791

- Ez így... egészen békés látvány. - kukkantottam be a gyerekszobába, ahol kivételesen mind a négy csöppség egy helyen aludt, s míg az ikrek a földön összeeszkábált kis sátrukban, addig legkisebb hercegnő az a kiságyában.  
- És... csendes. - puszilt a fülem mögé Sebastian, majd egyik kezét derekam köré fonta, miközben a másikkal arcom felé irányította a kávét, aminek szimplán már csak illatától felállt a szőr a karomon.  
- Köszönöm. - hajoltam hátra hozzá, s adtam borostás arcára egy puszit. - Szerintem... tartsuk meg ezt a helyzetet addig... - mutattam a felettébb csendes bagázsra. - … amíg csak leh... - s ekkor a csengő hangja járta be a ház falait. Mindketten megfagytunk. 
- Majdnem. - suttogta a fülembe, látva hogy éppen csak hogy megmozdultak a gyerekek, majd a lehető legóvatosabban húzta be rájuk újfent az ajtót. - Ezt megúsztuk. - ismerte el, mire megveregetve a vállát indultam el a bejárati ajtó felé, hisz a vendéget csak be kellett engedni, nem? 
- Chris... szerencséd van, hogy értékes tagja vagy családunknak... mert ha nem így lett volna, s felkeltetted volna a kis szörnyeket... egyszerre négyet kaptál volna a nyakadba. - nyitottam ajtót neki, s köszönés nélkül kapta tőlem a kis szentbeszédemet. 
- Még nem kapta meg a reggeli koffein adagját... ilyenkor mindig ilyen morcos. - tette hozzá Sebastian incselkedve köszöntve barátját egy kézfogással, mire én csak homlokomat ráncolva mértem végig ezt a két férfit. Hihetetlenek voltak. Nekik miért sikerül minden esetben az, hogy akár 10 perccel ébredés után is úgy néznek ki, mint akik éppen leléptek a kifutóról, én pedig.. Én pedig... a valóság az, hogy én is éreztem magam egy kifutón, csak éppen egy repülő kifutóján, úgy hogy rajtam átmenve száll fel az adott gép.  
- Ugye ez reggeli? - csillant fel a szemem, meglátva Chris kezében a nagy csomagot, amit azonnal el is vettem tőle. - Gyere be nyugodtan... ne az ajtóban ácsorogjunk! -böktem fejemmel a konyha felé, majd mikor Sebastian éppen nyúlt volna a kezemben lévő csomag felé, kezét azonnal ellöktem tőle. - Ilyenkor mindig ilyen morcos. - utánoztam az előadásmódját néhány pillanatról ezelőttről. - Te meg éhes leszel... okés? - vigyorogtam rá bájosan.  
- Ezek a nők... - játszotta Miss Drámát, majd a konyhasziget vendég oldalán foglaltatott helyet Chrisszel, míg ő mellé settenkedett a túloldalon.- Kávét? - tette fel a kérdést jó házigazdaként. 
- Már egyen túlvagyok... - köszönte meg Chris. 
- 4 örökmozgó pihen békésen a szobában... gondold át ezt még egyszer. - fordultam feléje 3 tányért tartva a kezemben. Csak megkegyelmezek a kis sunyi férjemnek, s talán nem halatom éhen a nagy napján. 
- Akkor talán vénásan kérném... - nyújtotta felém két karját kifordítva mutatva szépen kidolgozott karjait. 
- Helyes válasz! - bólintott Sebastian, s így nyújtotta felé a számára kikészített bögrét. 
- Szóval... mi is a mai haditerv? - tette fel a Chris a legfontosabb kérdést... s h mi is volt az? Nézzük csak... 

Sebastian második terhességem ideje alatt kezdett bele egy projektbe, ami habár kezdetben csak hobbiként volt számon tartva nála, végül egészen a szenvedélyévé vált. Egy mesefilmen dolgozott már egy ideje, a lehető legcsodálatosabb történetet írta meg hozzá, mit a mesevilág a 21. Században láthatott. Igen, ő írta a történetet, s részben ő is rendezte, s ismerve a megfelelő embereket, némi itthoni, s baráti bíztatás hatására elindította a gépezet motorját, amiről talán álmodni sem mert volna, hogy ezzé az egésszé fog alakulni. Ma volt a film new yorki premierje, aminek tiszteletére az elmúlt 3 és fél év után a gyerekekkel együtt jelenünk meg a nyilvánosság előtt a vörös szőnyegen... ami amúgy kék lesz, de ez részlet kérdés. Ez volt az első, s bizonyos ideig az utolsó alkalom, hogy ez meg fog történni, hisz a gyerekeink nem maguk választották a kamera előtti életet, s míg elég nagyok nem lesznek ahhoz, hogy majd döntsenek magukról, addig mi óvjuk őket. De Sebastian megérdemelte ezt, tényleg. Csodálatos munkát végzett, szavakkal nem lehetne kifejezni mennyire büszke voltam rá. S nem csak én... a barátai, a családja... s amennyire megértették még a kicsik is. 

Georgeta is érkezik nemsokára... - néztem a falon lévő órára, emlékezve, hogy nemsokára fog leszállni Sebastian anyukájának gépe, visszarepültetve a nagymamát így a nyaralásáról. - … készülj fel, mert ez a ház egy átjáró házzá fog alakulni! - jegyeztem meg mosolyogva Chrisnek, majd beleharaptam a croissantba, s élveztem a pillanatnyi nyugalmat, s a viszonylag intim reggelit még azelőtt, hogy megtelne a ház emberekkel. 
- Talán 4 évvel ezelőtt volt az utolsó pillanat, amikor ez a ház megélt egy nyugodt pillanatot... - hallottunk meg egy ismerős hangot felcsendülni az ajtó felől. 
Mackie... - lepődtem meg, ahogy tette ezt Sebastian is. - … te meg... ohhh... hello! - köszöntöttem, s fogadtam el ölelését mikor mellém sétált. 
- Gondoltam beengedem magam, ha már nyitva volt az ajtó! - mondta köszöntve engem egy puszival, majd Sebastianéket is egy-egy kézfogással. 
- Nem úgy volt, hogy forgatsz és... - gondolkozott Sebastian, miközben helyet kínált neki reggeliző társaságunk körében. 
- Azt hiszed kihagynám ezt az egészet? Szó sem lehetett róla. - rázta meg a fejét, s ő gond nélkül fogadta el a feléje nyújtott kávét. - Megmozgatva egy két szálat... lám itt vagyok. - tárta szét karját. - S úgy látom.... nem csak én érkeztem most... - mutatott a szobák felé, ahonnan egy a reggeli kómától még éppen botladozó Jadie vonszolta fáradt végtagjait felénk. Ő volt a rangidős kislányunk. 
Papppiiiii....- ásította el magát miközben kétlem, hogy ellátott volna az orrán túlig, ellenben a kis unikornis plüssét nyilván ez idáig sem engedte el. 
- Szép jó reggelt hercegnő!- ment érte Sebastian, s kapta is rögtön az ölébe őt. - A többiek? - érdeklődött kedvesen Jadietől, aki szerintem még tényleg nem tudta eldönteni, hogy ébren van-e vagy sem. 
- Már készülnek... ünnepelni téged. - motyogta, s hüvelykujját szájába kapva hajtotta fejét vissza egy kis pihenésre. 
- Hogy micsoda? - kérdeztem vissza, de választ mivel Jadietől nem kaphattam, lenyelve az éppen számban lévő utolsó falatot indultam meg egészen futólépésben a gyerekszoba felé... s ami alig egy fél órája rend, s béke volt az most inkább volt egy kisebb káosz. 
Mamiiiii... - vette észre Leo először érkezésemet. - … segítünk nekeeeedd... - mondta mikor éppen Elliet próbálták testvérével kiszedni a kiságyból... konkrétan játékaikból, s párnákból egy igazi emelvényt építettek ahhoz, hogy Ellie kikerüljön a kiságyból. 
Hékáááshééékáshékááss... - ráztam a fejemet, majd a sírás megindulása előtt kaptam ölbe a kisasszonyt, aki a kezdeti kacarászása után kevésbé értékelte a fiúk mentőötletét. - … tudjátok, hogy ezt nem szabad... ugye? - ráztam a fejemet miközben ők inkább seggre vágták magukat a ruhák halmában, amit valószínűleg az elmúlt 10 percben sikerült kiüríteniük a szekrényükből. 
Mammiii... ne legyél szomorú... csak fel akartunk öltözni. - mászott a lábamhoz Oliver hatalmas pilláival bájosan pislogva felém. 
- Én már tudom, hogy mit veszek fel. - hallottam meg Jadie hangját az ajtóból miközben ott pihent Sebastian karjában. 
- Hát azt rögtön gondoltam... - nevettem el magamat. Jadie a díva volt a gyerekek között, már mostanra olyan kifejlett akarattal, hogy igazán lenyűgöző volt néha még csak távolból figyelni is azt, hogy közel 4 évesen milyen kis főnök tudott lenni. 
- No és ezt a kupit ki fogja elpakolni... hmm? - kérdeztem a kis bűntény elkövetőit miközben az ablakhoz sétálva elhúztam a függönyt engedve némi fényt be hozzájuk. 
- Hívjuk segítségül Amerika Kapitányt.... - jutott eszébe az egyik zsiványnak, s már mászott is a Kapitány figurájáért, mire Chris is megjelent az ajtóban. Tény volt, hogy a gyerekek Marvel imádattal a vérükben születtek, s semmiféle befolyás nélkül lettek legalább akkora szerelmesei a történeteknek, mint az apjuk. 
- Úgy hallottam valaki engem szólított. - szólalt meg Chris, s ekkor a gyerekek is észrevették őt. 
Chrissssss báááácsiiii... - elejtve a figurát rohantak a fiúk az említett személyhez, aki gond nélkül kapta fel őket egyszerre egy-egy karjára ültetve őket. 
- S nekem nem is örül senki? - szomorkodott lebiggyesztett ajkakkal Anthony, mire Ellie a kezemben alig volt hajlandó megnyugodni, hiszen Mackie nagybácsi felé ágaskodtak a kezei. Örömmel nyújtottam át neki őt. 
- Na azért, kisasszony. - puszilta meg arcát, mire én csak elképedve néztem a három egymás mellett álló férfit, összesen 4 gyerekkel a kezükben. Ez megért egy misét... s egy fotót is. 
- Képzeljétek el... egy küldetéssel jöttünk hozzátok. - kezdett bele meséjébe Chris, s nem volt meglepő, hogy a fiúk azonnal szavain csüngtek... Mr. Evans igenis értett a gyerekek nyelvén, s amit még saját picúrjain nem tudott gyakorolni, azt nálunk megtehette.... bőven volt hallgatósága. 
- Remélem az a küldetés egy reggelit magában foglal! - nevettem el magamat, már s már nyitottam is egy kis ablakot, hogy legalább szellőzzön a hely, míg összerámolok az ikerkatasztrófa után. 
- No de még milyen reggelit... szuperhős fajtát! - válaszolt Anthony, mire egy kissé megkönnyebbülő bólintással köszöntem meg azt, hogy besegítenek a reggelünkbe. Szükségünk volt rá... elég mozgalmas napnak néztünk elébe, de ezt jól tudták ők is. 

Az, hogy két 3 és fél éves gyerek, milyen gyorsan, s milyen sok mindent ki tud rámolni az általuk elérhető szekrényekből... azt a fiaimon keresztül kellett volna példáztatni a leendő szülők előtt. Igazi gyöngyszemek voltak ezek a rosszcsontok, éppen csak akkor nem voltak elemükben, mikor aludtak vagy éppen nyűgösek voltak, mert fájt valamilyük... jahde... akkor is tudtak ám alkotni, csak akkor ténylegesen rossz volt mindenkinek, de legfőbbképp nekik. 

- Azt hiszem... Mackieék ellesznek egy ideig. - csatlakozott hozzám Sebastian éppen mikor már összehajtogattam a gyerekruhákat, s csak éppen be kellett őket pakolni a helyükre. 
- Azt mondod Vanilla Ice? - pillantottam feléje egy érdekes néven szólítva őt, hiszen eszembe jutott, hogy Anthony mivel is szokta őt szívatni. - Vagy hívjalak esetleg Sexy Seabassnek? - emelkedtem vele egy szintbe, s szemrebbenés nélkül mosolyogtam arcába, majd kacsintva egyet helyeztem el a szekrénybe a ruhát, s egy puszit nyomtam ajkára, de amint eltávolodtam volna tőle ő ezt nem engedte. 
- 20 percen belül két telefonos interjúd is lesz. - emlékeztettem arra, hogy habár a premierig kamera előtt nem jelenik meg, telefonon több helyre is bejelentkezik. 
- És? - kérdezte végig simítva oldalamat egyetlen egy ujjával. - Csak a hangomat fogják hallani... látni nem fognak semmit. - rázta a fejét zsiványul, s egyszerűen nem hittem el, hogy képes így viselkedni... mint egy örök tinédzser.  
Hmmm... - forgattam a szemeimet mellkasát megveregetve. 
- Tudod, hogy mennyire izgulós a férjed... - játszotta a kis ma született bárányt. 
- Azt tudom, hogy mekkora lókötő... - lábujjhegyre állva adtam neki egy csókot, majd gond nélkül sétáltam ki a karjaiból hagyva ott őt egyedül a saját gondolatai, vágyai emésztésében. - … amúgy... éppen zuhanyozni készülök. - hajoltam vissza sejtelmesen az ajtófélfához, éppen csak annyira, hogy arcomat megpillanthassa újfent, s mire megtettem a következő lépésemet, ő már a nyomomban is volt. - Én is így gondoltam. - motyogtam magamban, amikor épp a fenekemre csapva jelezte, hogy szorosan itt van mögöttem.... ekkor elkapva a kezét még egy jó ideig nem engedtem el azt. 

- Milyen érzés az, hogy egy ilyen szenvedély alkotásodat végre a közönség elé tárhatod? - hallottam az interjúvoló nő hangját a vonal túlsó oldaláról miközben a gardróbunkból ki-be sétálva pakoltam elő a tökéletes szereléseket, amiket már hetekkel ezelőtt meg voltak álmodva. Sebastian az ágyon feküdve, engem bámulva adott éppen interjút. Végül is igaza volt abban, amit nem látnak az nem fáj nekik... s ez a látvány amúgy sem fájna senkinek, tette még ezt úgy hozzá később.  
- Igazából egészen nehéz szavakba foglalni ezt... - gondolkozott, majd megrázta a fejét, s távolabbra mutatva jelezte, hogy melyik cipőm tetszik neki jobban. Elmosolyodva értettem vele egyet. 
- Olyan, mintha ő lenne ötödik gyereked... nem? - állapította meg az rádiós lány. 
- Valahogy úgy... - ismerte el Sebastian. - … de ezt a két év folyamatos terhességet... nem biztos, hogy értékelte volna a feleségem. - nevette el magát, s úgy túrt a még kissé vizes hajába. Magamban felnevetve el kellett ismernem, hogy igaza volt. Bármennyire is szerettem a gyermekeimet, jobban mint az életemet, a világmindenséget egy ideig nem akartam terhes lenni újra. Kétszer kilenc hónap is sok, no de egyben egy jó 24 hónap... nem biztos, hogy túlélném. 
- Ebben egyet kell vele értenem... - mondta a lány. Szóval anyuka volt ő is. - … köszönjük, hogy időt szántál ránk Sebastian ebben a mozgalmas napodban, remélem találkozunk a premieren a délután folyamán! - köszönt el a lány. - Mindenki... ez itt Sebastian Stan utolsó interjúja a vörös szőnyeges premier előtt...  
- A kocsi 3ra jön... Charlie tudtommal mindjárt érkezik, s az ebédet is mindjárt hozzák... előbbivel még egyeztetnünk kell az after partyval kapcsolatban, de mivel az éjjel emaileztem vele, úgy hiszem minden rendben lesz. - sétálgattam egy szál fehérneműben Sebastian előtt, figyelmemet csakis a telefonom képernyőjének szentelve. Mese révén az afterparty, s minden ünneplés gyerekbarát volt, főleg mert a gyerekeink is ott voltak velünk, s mert a többi közreműködő gyerekei is vendégek között voltak. 
- Hova lennék én nélküled? - kérdezte ő miközben legördült az ágyról, s felém nyújtotta selyem köpenyemet... az indulásig ez volt az outfitem. 
- Ácsi... ácsi... - ráztam meg a fejemet, s úgy fordultam feléje. - … most ne engem csodálj kedves, hanem magadat. Ez a te napod... rád vagyunk büszkék, a te munkádra... - kaptam el állát, s úgy húztam magam felé.  
- De mi van ha... - kezdett bele, de én félbeszakítottam. 
- Majd csodálod máskor a szépséges feleségedet... - nevettem ajkaira. - … de most mutatni akarok valamit... - ragadtam meg a kezét, s miután önkéntes segítségével megkötöttem magamon a köpenyemet indultam meg kifele egy másik szobába. 
- Mégis mit? - kíváncsiskodott. 
- Csakhogy tudd nem Jadie az egyedüli, akinek konkrét elképzelése van arról, hogy mit fog viselni ma... - válaszoltam neki, majd belépve a vendégszobába előtte is feltártam a kis "meglepetésemet". 
- Édes Istenem... - kapott a szájához, ahogy felismerte a kis mini outfitteket, amik az övének a pontos másai. - … ez... - fordult felém, majd a ruhák felé vissza. 
- Oliver a minap azt súgta nekem, hogy ő is olyan akar lenni, mint a Papi... olyan erős... olyan helyes! - magyaráztam a dolgot, s úgy vettem fel az egyik kis outfittet. - Őszintén örülök, hogy valódi követendő példát láthatnak maguk előtt nap, mint nap... a legjobb apuka vagy a gyerekeink számára, a legjobb. 
- Az anyukából is kijutott nekik a legjobb... 

Jadie... persze... ha hazaérünk... holnap... a nagymama majd tovább tanít majd téged zongorázni. - válaszoltam kislányomnak, akinek az egész kocsiút alatt a zongora volt a fő beszédtémája. 
- De előbb engem. - jelentette ki Leo egyértelműen. 
- Mini Stan... hidd el... nem éri meg a család lányaival ellenkezni. - hajolt Leohoz közelebb Sebastian megigazítva őt ülésében. Elmosolyodtam. 
- Szóval nemsokára megérkezünk a helyszínre... ki emlékszik, hogyan is kell viselkedni? - néztem a három kis banditára, miközben örömmel konstatáltam, hogy a legkisebbik testvér, Ellie jelen pillanatban igazán jól elvan a babájával... vagyis legalábbis annak a kezével, amit előszeretettel rágcsál. 
- Na de mammmiiiiii... - forgatta a szemét Jadie, mire igen meglepődve Sebastian felé néztem. 
- Seb... láttad ezt? Ez a kisasszony a szemét forgatta rám. - ráztam a fejem elképedésemben. 
- Fogalmam sincs kitől tanulhatta... - dőlt hátra csintalan mosolyával. 
- Nem szaladgálhatunk össze-vissza... csak egy kicsit. - mondta Leo. 
- Idegen bácsival, nénivel nem beszélünk... - tette hozzá Oliver. Okosak voltak ők, ez nem kétség. 
Jadie? - néztem a középen ülő dívára. 
- Nem hagyunk el titeket... s nem veszekszünk. - húzta fel az orrát, mintha rendesen meg lett volna sértve mert nem harcolhat a tesóival.  
Mert ha úgy tesztek, ahogy a Mami kért... egy igazán nagy meglepetés vár majd rátok utána... - mondta Sebastian, mire én is furán néztem rá, nem csak a gyerekek ugyanis semmiféle meglepetésről nem tudtam. 
Hmmmm? - ennyi volt mindössze a kérdésem. 
- Repülővel megyünk kirándulni... de psssszttt! - tette szája elé ujját, majd zakójának belsejéből kivett egy kis képet, amin mi voltunk... a Bahamákon, ahol összeismerkedtünk... évekkel ezelőtt... egy érdekes verekedés kapcsán. 
- Neked elment az eszed! -mosolyodtam el. 
- Mégis hozzám jöttél... - tárta szét a karját, s úgy hajolt egy pusziért, aminek láttán a gyerekek takarták szemüket, vagy éppen egymásét... s még időben váltottuk ezt a csókot, mert ezzel meg is érkeztünk a helyszínre. 
Showtime! - ordította el magát Jadie, mire Sebastiannel, no de még az elől ülő Georgetaval is egyszerre nevettük el magunkat.  
- Bizony showtime... 

S hogy a Stan fiókák hogyan viselkedtek a vörös szőnyegen? Talán mintha oda születtek volna, azon kívül hogy saját játszóterükké tették az egészet, félbeszakítottak egy-egy interjút, mert úgy gondolták, hogy az apukájuknak most kell megölelgetnie őket vagy éppen az szőnyeg mögött feszülő díszfalat otthonról hozott filctollukkal nem kezdték kipingálni sajátosan. Egyáltalán hova rejtették a filcet, s nekünk hogyhogy nem tűnt fel? Kreativitásuk legyőzhetetlen volt. De mi volt még legyőzhetetlen? A szeretet, amit irántuk éreztünk. Soha semmi nem lesz olyan erős kötelék, ami a közöttünk lévőt felülmúlhatná. Soha. Semmi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése